Marja

Den långa resan.

Ett tips.

tips

Här kommer ett tips. Jag har mina vaser på översta hyllan i pysselgarderoben och nu har jag blivit less på att den vas jag vill ha alltid är den som står längst bak. Jag får balansera på pallen och plocka fram och tillbaka med vaserna… men då tog jag en snurrande bricka jag köpt på Ikea och ställde vaserna på den och voilà…jag snurrar på brickan och får fram den vas jag behöver. Och den tar inte mer plats än om vaserna skulle stå packade på hyllplanet.

I går for jag till Ikea och köpte faktiskt en till snurrbricka, för jag vill ha en som jag kan placera mitt på bordet när man ska äta många olika saker… sill nu till jul eller ostar… Väldigt praktisk är den. Sen köpte jag ett par nya mattor till köksavdelningen, ett par nya fleecefiltar i stället för dem som ligger på vindsgolvet, en glasburk jag behöver till jul och en cylindervas på fyndavdelningen… Jag skulle gå till Willy:s där ute och kolla om de hade finska lådor, men orkade inte när jag var färdig. Ska åka till ICA Maxi i morgon och se vad de har. De brukar ta in finska lådor till jul och jag längtar så vansinnigt efter leverlåda och morotslåda. Kålrotslåda gör jag själv.

I dag har jag varit nere på Kafé Fika på Väven och lyssnat på Generationskören, som sjöng till förmån för Musikhjälpen. Innan jag for hann jag se när Musikhjälpens utsända reporter Linnea kom in i buren och berättade vad hon varit med om på Filippinerna. Så fruktansvärda saker barn blir utsatta för… vi har ingen aning… Linnea uppmanade alla som reser till länder där barn blir utnyttjade att rapportera allt de ser/hör till den lokala polisen. Blunda inte för det obehagliga! En misstanke är tillräckligt och allt som rapporteras är viktigt.

Jag var med två kompisar och efteråt gick vi hem till en av dem och köpte ta-med-mat på vägen. Chicken teryaki och miso-soppa. Sen blev jag hemskjutsad. Så lyxigt.

Paketet jag skickade till Stockholm kom fram på två dagar. I går spårade jag det på nätet och där stod att mottagaren hade fått sms-avisering. Nu får jag bevaka att Johanna inte glömmer att fara efter det.

Ha en lugn söndagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    God morgon! Tack Marja för ett jättebra tips med snurrbrickan och vaserna Tänk, att mina vaser som jag ofta använder också alltid står längst in och att jag får plocka ut andra för att nå dem. Ska ordna detta när jag kommer hem. Får nog också köpa hem ytterligare en snurrbricka för de är bra till mycket.
    Trevligt med en tur till IKEA och en del inköp blev det ju.
    Att sedan träffa vänner och äta tillsammans piggar ju upp. Musikhjälpen tittar/lyssnar jag på lite var dag och visst är det viktigt att reagera på allt en ser där barn far illa. Jag blir också så illa berörd.
    Önskar dig en fin tredje advent.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Den där snurrbrickan är ju dessutom så himla billig, så man kan gott och väl ha flera. 🙂
      Ha en fin julvecka!
      Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Inga-Britt! Det finns ju hörnskåp i vissa kök som har hyllplan som snurrar runt… praktiskt för kastruller och andra pryttlar. 🙂
      Ha en fin julvecka! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.