Marja

Den långa resan.

Intensiva dagar.

flickorna

Så kom de då, mina fina flickor. Lite trötta efter att ha stigit upp väldigt tidigt och efter att tåget dessutom var en hel timme försenat på grund av snön. Jag fick rapporter via sms bl.a. om att man varit tvungen att stanna tåget och gå ut och skotta.

Det har varit några intensiva dagar. Jag är ju inte van att dela min lilla lya med två andra personer, men det har gått bra och vi blev inte osams en enda gång. Flickorna fick mitt sovrum och jag sov på soffan. Bordet var belamrat med laptopar… Johanna satt och konstruerade en hemsida till sitt nya jobb och Ronja (och jag) pluggade spanska. På fredag var vi nere på stan och tittade på hur den har förändrats med alla nybyggnationer. Johanna tyckte nya Vasaplan var både ful och väldigt opraktisk… inget vindskydd över huvud taget. Jag håller med henne. Via reorna i Utopia och Clas Olsson och Akademibokhandeln i Victoriagallerian kom vi då äntligen till mitt mål… Kulturväven. Jag hade tänkt att vi skulle gå ner i parken och titta på Väven från utsidan, men vi piskades av blåst och snö, så vi skyndade in i stället. Sen gick vi och åt sushi på ett ställe bak hörnet.

Johanna ville ju komma upp nu för att hon längtade efter snö. Det har ju varit dåligt med den varan i Stockholm de senaste vintrarna. Snö finns det gott om och den är vit och vacker nu. Vi klädde på oss ordentligt och gick på promenad ner till sjön genom vinterskogen.

vinterskog

vinterskog2

För övrigt har vi lagat god mat och framför allt blivit bjudna på goda och nyttiga smoothie bowls i mellanmål. Ronja hade fått en hel receptbok i julklapp och vi var och handlade en hel del ingredienser. Och det är väldigt många ingredienser, tycker jag… en sked av det och en sked av det och så dekorationerna, eller toppingen som det heter. Basen i de här är fryst banan, fryst mango, naturell youghurt, kokosmjölk, lite havregryn, en sked linfrön, chiafrön och säkert något mer.

smoothiebowl

Jag fick en fin present också. Muggar med Elsa Beskows tanter. Så fina och sköna att dricka ur. Jag bodde ju med tre små tanter när jag var liten och det fanns en farbror Blå också, så den muggen skall jag få till födelsedagen.

present

I går kväll for de då hem med nattåget. Vi var lite spända hela dagen om stormen skulle komma och sabba tågresan, men tåget var bara lite försenat från Luleå och resan hade gått bra.
Vi kommer att ses snart igen, för jag är faktiskt på väg till Stockholm redan nästa vecka. Lägenheten jag brukar låna står tom hela januari, så jag måste ju passa på att fara ner. I morgon ska jag kolla biljetter och bestämma hur länge jag kan stanna.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

7 kommentarer

 1. Ditte

  Vilka trevliga dagar ni haft och snö finns det ju gott om norr över-
  Muggarna är jättefina och lite speciellt när du bott med tre ”tanter”. Roligt att Farbror Blå ansluter-

  Vad gälle tågen så är de ju inte att lita på när det är snö eller blåst- Fint att nattåget kom fram. Ibland känns det säkrare att flyga än att lita till SJ.

  Jätteroligt att du jommer till Stockholm och hoppas vi kan ses.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det var några intensiva dagar. :) Hoppas vi kan ses när jag kommer ner!
   Kram!

 2. Paula

  Hej, så roligt att ha din tjejer hos dig! Visst blir det liv och rörelse trångt o allt det men vad gör väl det? Jag ska faktiskt åka till Falun till mina tjejer på torsdag, det blir bara några timmar eftersom jag fixat skjuts tur/retur, men kramas hinner vi, jag o dottern o dotterdottern.
  Jag kan inte laga alla dessa nyttiga nya recept, jag har helt enkelt inte råd med de ingredienserna. Får försöka äta nyttigt med bara de vanliga havregrynen, bönorna och grönsakerna, numera ofta frysta för de färska är otroligt dyra o inte heller goda här i min närbutik. Men det är helt okej.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det är alltid roligt att träffa tjejerna och det gör inget att det är lite trångt eftersom vi oftast kommer väldigt bra överens. Så roligt att du får träffa dina tjejer också. :)
   Jag kör med samma mat som du och vad jag hört är frysta grönsaker nästan bättre än färska, eftersom de frysts ner precis när de är som bäst och bevarar alla nyttiga saker.
   Ha det så trevligt i Falun!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>