Marja

Den långa resan.

Orkade inte.

orkadeinte

Jag satte i gång att plocka undan julen, men kom helt av mig när jag upptäckte att amaryllisknoppen inte orkade mera. Hörde den månne när jag sa i går att jag skulle städa bort allt? Jag blev jätteledsen och skar av knoppen och satte den i vatten. Vet inte om det hjälper.

orkadeinte2

Blev inte helt färdig med städandet, men jag ska göra resten i morgon innan jag far iväg till vattengympan.

På tal om besvärlig teknik, blev jag plötsligt vän med min skrivare i går kväll. Jag skulle ju byta färgkassetter och vet inte hur jag lyckades krångla in de två första, men senare på kvällen när jag skulle byta en tredje, fick jag inte ut den gamla ur skrivaren. Det finns ju ingen bruksanvisning, utan bara en bild som visar att man ska lyfta upp den med tummen… det finns en spärr som man ska öppna och det fanns ju inte en chans att jag kom åt den. Jag kämpade och kämpade och ska inte berätta vad jag använde för tillhyggen och till slut gav jag upp. Men innan jag gick och la mig tänkte jag att jag måste bara lista ut hur jag ska göra och kom på att jag kan ju fråga skrivaren själv. Jag blippade fram hjälpmenyn på panelen och hittade alternativet ‘byta bläckpatron?’… då rasslade det till och färgkassetterna for upp i en position där jag kunde komma åt spärren. Sen fick jag beröm för att jag hade bytt färgkassett. Jag är inte van att kommunicera med tekniken på det sättet, men nu får jag nog börja tänka om och bli lite ödmjukare. Sen skrev den ut allt jag bad den om. Nu har jag tänkt skriva ut lite foton och börja scrappa igen, ska bli intressant att se hur jag lyckas med det.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Trist att ammaryllisen inte längre orkade med sin kruktillvaro, men i ett glas och som snittblomma och med lite vatten kan den stå länge. Och vacker är den.

  Så bra att du var envis och kunde få skrivaren att samarbeta. Bra jobbat! Men kanske bra att beställa extra patrobn så att du har ett lager. Säkert kommer den nu att samarbeta.

  Kram från ett grått Stockholm.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Amaryllisen har börjar veckla ut sig, så kanske blir det en blomma i alla fall. :) Envisheten är en bra egenskap ibland och det är bara att fundera ut lösningar när man vet att det ska gå. Den här skrivaren är som en egen liten dator, vilket jag inte har fattat än. Den går på wi-fi nätet…
   Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inga-Britt! Ibland blir jag förvånad själv. :) Men det är ju det att jag är så envis att jag provar alla möjligheter och sen till slut tänker lite logiskt också… :)
   Kram!

 2. Judy Anderson

  Good day Marja! :) Your amaryllis is a beautiful color. Flowering plants don’t seem to last very long in my care. Glad you were able to change the ink cartridges on the printer. Beautiful picture of your girls! Happy to hear that you are traveling to Stockholm. A change of scenery and weather is good. Hugs! Judy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>