Marja

Den långa resan.

Fortfarande hemma.

chiapudding2

Hej på er! Jag är fortfarande hemma. Båda tågen jag försökte komma med, blev inställda. Morgontåget, som jag skulle med först, blev inställt på grund av elfel. Jag bokade om på stående fot till eftermiddagståget, lämnade min väska i receptionen på sjukhuset och for hem några timmar. Sen satt jag och följde SJ:s informationssida och fick även sms från SJ om läget. Det var länge stopp i trafiken mellan Umeå och Sundsvall på grund av väderförhållandena. Från Stockholm kom rapporter om att stormen och snökaoset kommit dit, så jag blev inte förvånad när sms:et från SJ kom att även eftermiddagståget var inställt.

Jag fick fara efter min väska och fika min chiapudding i soffan i stället. Sen bestämde jag att vänta ut ovädret och inte fara förrän på fredag. Det blev nya ombokningar av både dit och hemresan, men det gick smärtfritt. I fjol var jag också i Stockholm i januari och det var inga problem med resan då. Funderade också på flyget, men är inte så sugen på att flyga om jag inte måste. Jag hade ju ingen anknytning att hinna till, så nu får mina kläder pressas ett par dar i resväskan och jag hinner fara på vattengympan på torsdag. I och med att resan blev senarelagd var jag tvungen att ringa och förhandla om dagen för ett möte med bostadsrättsföreningen. Tänkte att jag för en gångs skull kunde vara lite egoistisk… jag är ju så himla flexibel annars.

Men oj vad tröttsamt det är att vara på väg hela tiden, släpa väskan på bussen och kolla läget i mobilen. Jag sov dessutom dåligt/ lite i natt, så någon gång under kvällen small jag av i soffan framför TV:n och sov halvsittande och vaknade av att jag höll på att glida ner på golvet.

Ha en lugn onsdagsnatt <3 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilket trassel, men skönt att du i alla fall inte satt på något tåg. Här i STockholm blåste det rejält igår och fram på sena efetrmiddagen kom snön också.

    Blir ju bra att du väntar och åker på fredag. Hoppas att vädret då, liksom tågen, är mer stabilt.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! I dag gick tågen som vanligt igen. Sicken otur att jag valde fel resdag. 🙂 Blir nog bra att jag väntar till på fredag.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.