Marja

Den långa resan.

Myrorna och Willy:s

amaryllisknopp2

Två av den avbrutna amaryllisblommans knoppar har blommat och vissnat… men den tredje knoppen är fortfarande frisk och vital. Jag vet inte om den orkar slå ut, men jag måste ju ge den en chans, så nu simmar den ensam i vattnet i det lilla snapsglaset.

I dag har tågen gått som vanligt. Så typiskt att jag skulle välja just gårdagen som resedag. Jag reser väldigt sällan nu för tiden, men har haft lite otur. Senast jag skulle flyga från Bromma, blev flyget inställt i sista minuten på grund av ett datafel under dagen. Eftersom Bromma stänger kl 10.00 fick jag boka om och fara tillbaks in till stan, sova på soffan några timmar och sedan fara ut igen till det första morgonflyget. Förra hösten när jag skulle fara till Finland fick Vasabåtarnas rederi för sig att ta upp båten i docka för översyn och jag fick vänta i tre veckor. För att inte tala om de gånger jag blivit sjuk, fått ont i knät… som när jag skulle fara på min brors begravning t.ex.

Stockholm har snö nu, men det verkar som stormen har lugnat ner sig, så det var bra att vänta ett par dagar. Man får respektera vädrets makter.

Jag for till Myrorna med en påse fina saker i dag. Jag röjer och röjer. Kom hem med två skedar och ett par prickiga strumpbyxor fortfarande i sin förpackning. Passade på att handla på Willy:s, som ligger bredvid. Tog med mig dra-maten och lyckades fylla den.

Utanför Myrorna finns en liten björkdunge och björkstammarna var så vackra mot den vita snön.

bjorstammar

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Ibland är oturen framme när det gäller resor men hoppas nu det ordnar sig så att du kommer iväg på fredag. Snö finns det lite av i Stockholm och det är ett par minusgrader, men blåsten har lämnat stan.
    Björkarna hos dig gör sig så vackert mot snön och blir till en tavla. Fint foto!

    Håller nu tummarna för morgondagens resa.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det är ju alltid bökigare att resa på vintern, men man får ha tålamod. ☺
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.