Marja

Den långa resan.

Stockholm

stockholm2

Stockholm i mitt hjärta.

Nu är jag hemma igen och kan surfa fritt på datorn. Resan hem gick bra, utan några förseningar eller annat tjafs. Sen satt jag plötsligt i min soffa igen och undrade om jag överhuvudtaget varit borta. Fast på tåget hem kändes det som jag varit borta länge och att jag hunnit med en massa.

Jag har haft det bra och det bästa har varit att jag har haft sällskap av barnbarnet Ronja, som behövde lite lugn och ro och flyttade in hos mig.

stockholm5

Hon var ju i skolan på dagarna, men på kvällarna var vi tillsammans. Vi hade varken TV eller wi-fi, men vi hade läxor och så satt vi och läste var sin bok bredvid varandra i soffan. Hur mysigt som helst. Johanna kom ju också och hälsade på och en dag hade hon Mara med sig.

stockholm14

Jag träffade också min barndomsvän, Gun-Britt, här på Sergels torg vid juldekorationerna, som senare på dagen tändes med tusentals lampor.

stockholm6

Vi var och åt lunch på Kulturhuset och sedan gick vi till Gudrun Sjöden på Regeringsgatan. Alltid lika trevligt att träffas och tiden går så fort när man har mycket att prata om.

Den stora glaspelaren, Kristallvertikalaccenten, i fontänen på Sergels torg har tvättats och nu skall den lysa i olika färger. Den var orange och vi stod och väntade på att den skulle skifta färg, men det gjorde den inte just då i alla fall.

stockholm11

Mitt onda knä har krånglat hela tiden, så jag har fått ransonera mitt gående. I början på veckan var det väldigt moddigt och halt på gator och trottoarer och då var det väldigt besvärligt att ta sig fram. Men jag tog tunnelbanan till Gamla Stan i alla fall och gick omkring i de mysiga gränderna.

stockholm4

Sen var Johanna och jag på Gudrun Sjödens Lagerlokal i Årsta och hela fredagen spenderade vi på Fotografiska, där vi kämpade oss igenom  tre mycket fina utställningar. Mer om det i morgon.

Ha en lugn måndagsnatt <3

8 kommentarer

  1. Ditte

    JVälkommen hem till Umeå igen!
    Jag förstår att du haft fina dagar i Stockholm och extra mysigt förstås att Ronja bodde hos dig.
    Pelaren på Sergels Torg har jag sett i blått förutom den orange färgen men kanske kommer det fler.
    Jätteroligt att du var på Fotografiska. Jag var väldigt förtjust iutställningarna men koncentrerade mig på Chen Man. Spännande att få läsa vad du tyckte.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det blev ju extra mysigt med Ronja boende hos mig. Hade gärna sett pelaren i blått, tror att det passar bättre än det orangea. 🙂
      Ha det så bra!
      Kram!

  2. Judy

    Welcome home Marja! 🙂 Glad you are home safe and sound. I have missed the pictures and daily posts. What a wonderful time you had with Ronja and Johanna and even Mara. Good to visit with your friend. The glass column is interesting and looks just about as tall as the high rise building. Sad to hear the knee was bothering you, but happy to see the trip to Old Town. Have a wonderful evening. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! The glass column is a 37,5 meter high construction in steel and 60 000 glass prismas.
      I had a very nice stay in Stockholm this time, too. 🙂
      Hugs!

  3. Paula

    Ronja boende hos dig? Jag trodde du bodde hos din dotter i Stockholm? En trevlig vistelse verkar ni ha haft, det är ju så mysigt att få umgås ett tag med barn och barnbarn. För mig blir det sällan annat än besök på några timmar, ibland är det positivt men ibland känns det mest stressigt och jag skulle vilja stanna längre.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Min dotter har hund och jag är allergisk, så jag kan inte sova hos henne, men jag har möjlighet att låna exets lägenhet när han är borta. Då stannar jag så länge jag kan, får rå mig själv och är inte i vägen för andra. Ibland vill han vara i Umeå och då byter vi lägenheter, men nu var han i Finland.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.