Marja

Den långa resan.

Nu är det vinter.

frosty2

Vaknade i dag igen till en vacker, frostig vinterdag. Jag får skynda mig att ta ett foto genom fönstret innan solen eller frosten hinner försvinna. I natt hade det snöat lätt och snötäcket är så rent och vitt igen. Men titta på brevlådan där vid vägen. Nu är det svårt att komma åt den och ännu svårare att tömma den.

Det har varit -14 grader hela dagen, men när jag kom hem från akvarellen sent i kväll kände jag att det var betydligt kallare och ja, nu är det -22 grader igen. På något sätt är det skönt att det är ‘riktig vinter’ några dagar. Man får klä sig i flera lager så man håller sig varm ute.

På akvarellmålningen var det trevligt som vanligt. Jag var ju inte med första gången för terminen då jag var i Stockholm, så det kändes som väldigt länge sedan jag hade träffat mina kompisar. En av oss fanns ju inte med oss längre… några hade varit på begravningen och berättade om den under fikapausen.

Vi fortsatte träna på ‘negative painting’ … brydde mig inte om att fotogrefera det jag målade, men ska kanske göra det till i morgon.
Sen gjorde jag en modig sak…jag satte mig på en ny plats och på andra sidan bordet, inspirerad av en som bytt sida innan jag kom. Man är ju en vanemänniska och sätter sig på samma plats hela tiden, men det är inte farligt att byta plats ibland och få nya perspektiv. Det var i alla fall roligt att måla igen och jag ska försöka måla lite mer hemma. Jag har lite att ta igen och extra träning skadar aldrig.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Riktig vinter har ni och visst är det fint med allt det vita. Jättefin bild. Men jag saknar inte nu snön och kyla direkt. Men å andra sidan är ju vädret som det är helt oavsett vad man tycker. Och bodde jag eller vistades längre nprrut så är det ju faktiskt vinter ännu ett tag.

    Vad roligt att akvarellmålningen kändes rolig att komma itllbaka till. Och säkert bra att byta plats också. Man sätter sig ju både i bussar och på andra ställen gärna på ”samma ” plats.

    Kram och trevlig torsdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>