Marja

Den långa resan.

Ilsken älgko.

tulpaner

Tulpanerna jag visade i går gav upp helt, så det blev nya i dag. Valde ljust rosalila och tills vidare är de väldigt försynta.

Vi har en argsint älgko i skogen nere vid sjön. Det var min granne som blev attackerad härom dagen ( som nyheterna rapporterade om). Han kastade sig undan och blev bara nuddad av älgen, men en kvinna har fått sig en ordentlig spark av samma älg. Det är ju mycket folk i rörelse nere vid och på sjön nu… de som rastar sina hundar, barnfamiljer, skidåkare och så såna som jag som bara lufsar omkring. Hade tänkt ta en promenad i morgon och får väl vara på min vakt.

Träffade grannen i dag och han verkade må bra. Han hade varit ute med sin hund när älgen rusade mot dem. Hunden hade slitit sig och sedan tagits om hand av någon som kom hem med den. Jag var på väg till vattengympan när hunden, som var väldigt uppjagad, kom med en främmande man. Älgen är nu under uppsikt och skall eventuellt skjutas.

När jag bodde på Vargvägen hade vi också en ilsken älgko i Gammliaskogen som attackerade folk och hon fick till slut skjutas. Jag såg henne när hon stod uppe på backen i skogen och vaktade och vågade förstås inte gå dit.

I dag har det varit en långsam söndag. Jag sov länge och sen hoppade jag på bussen och åkte ända till Stora Coop på Ersboda. Den stannade utanför Myrorna, som hade öppet trots att det var söndag. Kunde ju inte låta bli att gå in ett varv och hittade några riktiga fynd. Sen promenerade jag den korta sträckan till Coop och trots att solen inte visade sig i dag, blev jag bländad av den vita snön och björkstammarna.

bjorkar

Sen hade jag tänkt scrappa en layout, eftersom jag hade lämnat alla mina pysselgrejer framme, men det kom annat emellan. Det får bli i morgon i stället. Har tänkt följa med i scraputmaningarna igen. Gillar de skisser vi får och vill gärna få ordning på mina album.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så obehagligt med en ilsken älgko i tätbebyggda områden. DEn verkar inte alls må bra så kanske vore det bäst att viltvårdare får avliva den- Skönt att ingen blivit allvarligt skadad med det kan ju hända när som om inte området stängs av.

  Låter som en behaglig söndag och skönt bara göra det som kommer för en.

  Önskar dig en fin vecka.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Den stackars älgkon har ju förirrat sig till ett område den inte känner till. Min granne, som är jägare, sa att de skulle försöka driva henne in i skogen eller så avliva henne.
   Ha en bra vecka!
   Kram!

 2. Judy

  Pretty flowers Marja! The angry moose cow may be mad because that’s his territory. Sad that people have to be hurt. Take Care when you go down to the lake. Happy to hear Ronja is coming to visit. Nice picture of the birch trees. Enjoy your evening. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The angry moose has gone stray out of her territory and can’t find back to where she came from. They will try to make her go back into the forest or they’ll have to shoot her.
   Have a nice week!
   Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>