Marja

Den långa resan.

Så mycket snö.

I måndags la jag ju ut en bild på mig när jag varit ute i snöyran. På tisdag var det dags igen. Det var nollgradigt och det hade snöat hela natten och fortsatte ganska ymnigt hela dagen. Jag hade ju tänkt att jag skulle gå till återvinningen med tidningar m.m. och velade länge om jag skulle göra det eller vänta till onsdagen och eventuellt bättre väder. Men ibland är jag envis, ville få det gjort och packade min lilla bagagekärra med en stor papperskasse med tidningar och ett par påsar med plastförpackningar, glas m.m.

När jag kom ut insåg jag att det inte skulle bli så lätt. Det hade ju som sagt snöat och kärran med sina små hjul fungerade mer som en snöplog på den oplogade trottoaren. Funderade på att ge upp och vända tillbaka, men bet ihop och valde att gå en lång omväg via de cykelvägar som var någorlunda plogade.

vinter6

Vi har så mycket snö nu. Det var väldigt vackert att gå där i skogen och jag fick gå förbi min älsklingsbjörkdunge, som jag inte sett på länge. Att man kan bli så kär i en björkdunge.

bjorkdungen2

Det snöade mer och mer…blötsnö…och jag var blöt när jag äntligen kom fram till kontainrarna vid OK. Där var det inte plogat, så jag fick pulsa i snön mellan de olika stationerna. Jag skulle gå in på OK och köpa mjölk och eftersom jag var så himla nöjd att mitt uppdrag blev genomfört, köpte jag en semla också. Hade faktiskt tänk hoppa semlan trots att det var fettisdag, eftersom jag snart ska ta prover, bl.a. långtidssocker och därför är väldigt noga med dieten just nu.

Sen pulsade jag hem den korta vägen, eftersom jag kunde bära den hopfällda kärran. Jag gick genom ’sagoskogen’ och det var också vackert. Jag var genomblöt när jag kom hem, men motionen hade varit bra för mitt blodsocker, så jag kunde äta semlan med gott samvete.

I kväll var det vattengympa som vanligt. Vattnet var så ljuvligt varmt och luktade inte alls klor. Mera som saltvatten. Damerna som drev runt förra gången, lyckades hålla sig på sina platser… däremot var det två som pratade med varandra hela tiden. Sånt irriterar mig lite, för jag vill ju gå in i min egen bubbla och njuta av stunden. Dessutom var de tvungna att prata ganska högt för att överrösta musiken. Jag såg att vår ledare blev lite irriterad och sen höjde hon musiken lite. Jag vet inte… ska man säga till vid såna tillfällen? Just då eller efteråt?

Ha en lugn fredagsnatt <3

8 kommentarer

  1. Ditte

    Snön håller isig hos er och skogen hos dig ser verkligen ut som en sagoskog. Och björkdungen är särskilt fin. Jättevackra foton.
    men vilket bestyr att komma iväg med allt. Bra kämpat! Kan förstå att du slog till på en semla.

    Vad gäller de pratsamma damerna på vattengympan så kanske de inte riktigt förstått att de stör. Men helt uppenbart eftersom ledaren också höjde musiken. Svårt att vet ahur jag skulle gjort. Men kanske nästa gång tala med dem.

    Kram och trevlig fredag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Så här efteråt kändes det som en skön utflykt. 🙂 Jag gav den ena av de pratglada damerna en lång blick och då blev det tyst en stund… eller kanske det var för att det var en upptempo låt som vi skulle hoppa till. 🙂 Inte så lätt att jogga i vattnet och prata. 🙂 Få se hur det blir nästa gång.
      Ha en fin helg!
      Kram!

  2. Judy

    Pretty winter wonderland! Good that you braved the snowy pathways. Was the temperature very cold? Thanks for sharing the lovely pictures! 🙂 Have a wonderful weekend. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! No, it wasn’t cold, about zero, but the snow was very wet so I was soaked when I came in. But now, afterwards, I think it was a refreshing trip. 🙂
      Have a nice weekend! Hugs!

  3. Paula

    Jo tack, det där känns igen. Plumsa i moddig snö med kärra, jag har tvättstuga på måndag och fasar för att det ska komma mer snö imorgon. En viktig anledning till min flytt, att få möjlighet att ställa en tvättmaskin i badrummet, här är inget förberett…
    Men nog är vintern vacker, bara så förbaskat lång, efter Vasaloppet tycker jag att våren får komma. Men där är vi inte riktigt än. Ha en skön söndag, jag ska kolla stafetten kl sju så nu är det natti

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Den där gamla bagagekärran har alldeles för små hjul för snö överhuvudtaget. Min dra-maten har mycket större hjul och lättare att dra även på vintern.
      Tänk vad skönt det kommer att bli när du flyttar och får egen tvättmaskin. Då får du också tid till något annat roligare. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.