Marja

Den långa resan.

Några intensiva dagar.

ronja

Ja, då for hon hem, mitt hjärta, efter några få men väldigt intensiva dagar. Vi har varit i farten hela tiden, men även haft möjlighet att sitta ner och prata och diskutera. Ronja går ut gymnasiet i vår, så för henne väntar väldigt intressanta tider… söka till universitet, flytta hemifrån och leva vuxenliv. Både lockande och skrämmande. Jag är glad att vi har en så bra relation, nu när hon verkligen behöver ett bollplank.

Vår främsta uppgift de här dagarna var emellertid att hitta en lämplig outfit för videoinspelningen av dansgruppen. De hade kommit överens om denim och vitt. Denim finns det ju mycket i affärerna, men det skulle vara något tufft som också gick att dansa i. Första dagen hittade vi ingenting, eller snarare inte rätt storlek. Då föreslog jag att vi åker till Avion och där hittade vi den lilla hängselklänningen hon ville ha i rätt storlek. På rea dessutom. En vit T-shirt under och hudfärgade strumpbyxor och hon var nöjd. Jag köpte dessutom en klassisk blå denimjacka åt henne som passade så bra.

Vi var också på bokrean, både i stan och på Avion och hittade båda något. På Avion åt vi på Ikea och sedan tog vi en fika på Espresso House och Ronja började genast läsa sin bok, medan jag flippade med mobilen. Lite ombytta roller ur generationssynvinkel kanske.

ronja2

Hon dricker en chailatte med havremjölk, väldigt god men för söt för mig.

En kväll gick vi på bio och såg en alldeles underbar film: Phantom Thread. En kärlekshistoria mellan en medelålders modeskapare i London på 50-talet och en ung modell. En invecklad historia och ett oväntat slut, som gav oss mycket att fundera kring. Det var jag som bestämde vad vi skulle se, men vi blev båda två väldigt förtjusta i karaktärerna (duktiga skådespelare) och känslan, samt musiken, som egentligen bara var ‘pling plong’ men ändå passade med handlingen.

En kväll snodde jag ihop en så god halloumisallad.

halloumi

Underst ligger isberssallad och strimlor av spetskål med lite fransk salladsdressing. Sen gurkskivor skurna på snedden och strimlor av gul paprika. Så hade jag kokt broccoli och sötpotatis som jag stekte upp. Glömde lägga i oliverna. Tillbehör var vinbladsdolmar, rödbetshummus som jag gjort, tzatziki och en skiva valnötsbröd. Överst förstås stekt halloumiost. Gott och mättande. Ronja gillar vegetariskt och en sådan här sallad brukar vi äta på Chutney på Katarina Bangata på Söder.

I går gjorde jag lax och rostade grönsaker i ugnen. Då hade jag gulbeta, morötter, sötpotatisstrips, aubergine, zuccini och klyftor av spetskål. Så gott.

Nu är vi redan inne i mars och jag är så less på all snö. Men det kommer att dröja innan den försvinner.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilka fina och roliga dagar ni haft tillsammans och verkligen god kvalitetstid . Åren går så fort och plötsligt är barnbarnen vuxna. Man hinner knappast med. Men väldigt roligt att följa med dem på och genom livets resa.
  Och visst vore det fint nu med lite vårkänning. i Stockhplm kändes det lite vårunder gårdagen med takdropp, koltrastars sång och strålande sol.
  Kram och trevlig sönsag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det är viktigt att ta vara på dagarna med barnbarnen. Det kommer en tid när de inte är så intresserade, men sedan kommer de tillbaka igen. :)
   Ha en skön söndag!
   Kram!

 2. Judy

  What a lovely time you had with Ronja! Good that she found the right outfit. Time sure flies as the old saying goes. The drink would be too sweet for me too as cutting down on sugar can sure change the taste buds. Your food sounds delicious, especially the salmon. Welcome to the month of March! :) Have a wonderful week. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I loved the time with Ronja although it was intense. :)
   Have a wonderful week! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>