Marja

Den långa resan.

Strul, bara strul.

gudrun

Kolla vad jag fick med posten i dag. Ett riktigt fynd på Tradera och förstås Gudrun Sjöden. En oanvänd klänning som passade mig så bra. Jag ville så gärna ta en selfie med den på och visa hur fin jag var, men det var stört omöjligt att ta en bild i spegeln med mobilen. Den trillade ur handen hela tiden. Jag skall passa på när någon kommer som kan ta en bild på mig. Jag hade tänkt ha den som hemmaklänning, men den får nog bli min nya ‘julklänning’ och julklänningen får bli hemmaklänning i stället.

För övrigt har det varit en helt misslyckad dag. Jag for iväg glad i hågen för att träffa diabetessköterskan och få reda på mina provresultat. Det visade sig att jag inte alls hade någon tid hos henne, utan kallelsen var skickad från min gamla vårdcentral, som jag lämnade för 1,5 år sedan. Jag hade läst slarvigt, vilket antagligen labbet också hade gjort, eftersom de inte ifrågasatte att jag kom till min nuvarande vårdcentral för att ta proverna. I datorn stod det att distriktssköterskan som jag egentligen skall till hade bokat in ett telefonsamtal till mig 10.45… något jag inte hade en aning om. Jag blev lite irriterad och när jag började undra och ifrågasätta ordningen på de båda vårdcentralerna gick receptionisten i försvarsposition och en sköterska som gick förbi blandade sig i trots att hon inte hade en aning om vad det hela handlade om. Jag förstod att det var mitt fel att jag inte läst kallelsen ordentligt och att jag skulle få betala för besöket på den andra vårdcentralen , för det var för sent att avanmäla det.

Jag for hem och satt och väntade på det där telefonsamtalet i 1,5 timmar… men ingen ringde. Jag har ingen lust att träffa någon och behöver inte heller göra det…jag vill bara veta mina provresultat och får väl ringa runt i morgon. Jag orkar inte ens vara arg,  blir bara så ledsen över bemötandet man får och att allt bara strular hela tiden. Jag får ta hela skiten för att de inte har ordning på vårdcentralerna.

I kväll har jag suttit och scrappat en layout som jag blev mycket nöjd med. Skall fota den i morgon i dagsljuset.

Ha en lugn onsdagsnatt<3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Fint att du kunde glädja dig över klänningen. Perfekt köp!
  Kan verkligen förstå din ilska över det urtrista bemötandet på VC. Om det nu blivit fel så anser jag att personalen i alla fall ska vara vänlig. Du kan ju inte hjälpa att den gamla VC krånglar. Tänk så mycket energi detta tar.
  Skönt att du kunde ägna dig åt trevlig scrapping och skingra tankarna.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ringde upp i dag och bad distriktssköterskan ringa mig. Ingen har ringt på hela dagen. :(
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

 2. Paula

  Hej, så trist när inte vc fungerar, jag skrev till min om att boka en tid för blodtryckskontroll o medicinbyte eftersom jag fått såna biverkningar. Efter drygt en vecka skrev jag igen och undrade varför jag inte får något svar ()på mina vårdkontakter på nätet) Efter ytterligare två dagar fick jag svar med en tid, ingen närmare förklaring varför det dröjt så länge.
  Gudrun har sjunkit som en sten i min värld efter hennes uttalanden i media. Har aldrig haft råd att handla hennes kläder men gillat mycket.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag blir så frustrerad på vården som den fungerar i dag.
   Jag har inte läst artikeln med intervjun med Gudrun, utan bara tagit del av lösryckta citat på Instagram. Ibland tolkar ju journalisterna det som sägs på sitt sätt för att få till en intressant vinkling. Har alltid uppfattat Gudrun som en jordnära kvinna, men man vet ju aldrig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>