Marja

Den långa resan.

Ljuset kommer.

ljuset2

Det är ljuset som gör att jag får vårkänslor. Det har snöat igen… när ska det sluta? Eller snarare…hur ska det sluta? Temperaturen har pendlat kring nollstrecket och jag har varit ute på promenad både i går och i dag. I går var det knaggligt att gå i kramsnön, eftersom det inte var plogat på trottoarerna. Men det var bra träning för vissa muskelgrupper.

I dag sken solen på den vita snön och skogen var sagolikt vacker. Ljuset kommer och det är så speciellt så här på vårkanten. I dag var det nästan trångt ute på sjön… alla var där! Några promenerade rakt över isen på en bred stig till Kyrkstugan… andra åkte skidor eller motionerade sina hundar. Ett gäng hade gjort upp eld och grillade där ute mitt på sjön.

För övrigt har jag suttit och målat och nu har jag hunnit i kapp och ligger i fas med uppgifterna. Jag har målat cirklar… gjorde en uppgift jag inte hunnit med på akvarellkursen, nämligen cirklar med negativ teknik. Är inte helt nöjd, för det ska vara större skillnad mellan de ljusa nyanserna på cirklarna.

akvarell8

Sen skulle vi måla trianglar och jag gjorde det enkelt för mig och målade en vimpel. Har ritat konturerna och snöret med en Promarker penna.

akvarell9

Nästa uppgift var färgen orange och förra gången målade jag en appelsin. Nu gav jag mig i kast med en orange solnedgång med inspiration från ett foto taget i Spanien.

akvarell10

Dagens uppgift var blomma. Jag är dålig på att måla av blommor, men gillar att måla stiliserade blommor, så det fick bli en stiliserad Fuchia.

akvarell11

I morgon är uppgiften färgen blå och jag ska försöka måla himmel och hav.

Ha en skön söndagskväll<3

4 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Voi kiitos, Terttu! Nämähän ovat vain pieniä harjoituksia. :)
   Halaus!

 1. Ditte

  Mycket snö har ni och våren känns avlägsen. Men fint att ta sig ett par vändor ut. Och ljuset är ju behövligt.
  Så fint du målat och extra roligt med alla varierande uppgifter. Roligt att kanske få se det blå.
  Kram och trevlig måndag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Nu har det snöat igen ett helt dygn och mer ska det komma sa min kompis. :(
   Det är så himla roligt att måla så här intensivt igen, men det blev ingen blå himmel…
   Ha en fin tisdag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>