Marja

Den långa resan.

Det snöar och snöar.

tulpaner4

Veckans tulpaner är väldigt eleganta. Så här såg de ut för ett par dagar sedan… nu har de börjat förfalla. De slog faktiskt inte ut mer än så här.

Det snöar och snöar. Hela tiden. Dag och natt. Kommer snön hinna smälta till midsommar månne? Snart dags att skotta balkongen igen.
I dag har jag städat och pratat i telefonen. I morgon ska vi ha styrelsemöte för bostadsrättsföreningen hos mig och jag har plockat ihop alla papper, för nu ska vi förbereda för årsstämman. Vi har till och med fått in en motion och så ska vi anta nya stadgar… igen.

Jag skulle ju måla blått… himmel och hav tänkte jag mig, men det blev för svårt. Ville måla efter ett fotografi från Mexiko… klarblå himmel och emeraldgrönt vatten… men det blev för platt på något sätt, så jag gav upp. Det kommer en uppgift när vi ska använda salt och då ska jag göra ett nytt försök och se om jag får lite solglitter i blått hav med saltet. Det är roligt att experimentera, men det krävs både tålamod och tid.

Det blev en blå fågel i stället. En stiliserad fantasifågel som hittar en mask. Det stiliserade är nog min stil. Den där penseln jag lagt med på bild är bra att ex måla grässtrån med.

akvarell12

Morgondagens uppgift är löv och det har jag målat en hel del, som jag gjorde ett litet kollage av. Det ‘negativa’ till vänster har jag gjort som läxa till akvarellkursen och det till höger är ett blad min krotus fällde.

akvarell13

Onsdagens uppgift är prickar och jag tror det blir något mönsteraktigt.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Oj, än mer snö….Ja, inget man kan påverka. Och kanske kan den smälta til midsommar.
  Jag tycker du gjort fina målningar och fastnade både för fågeln och löven. Olika men fina.
  Kram och trevlig tisdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! I dag har det inte snöat ett dugg. Kors i taket!
   Kram!

 2. Judy

  Beautiful paintings and tulips! :) There sure has been a lot of snow in Umea. I guess most of Vasterbotten has had their fair share and then some. Today is a lovely sunny day with temperatures going up to +6 here. Hopefully spring will be just around the corner. Have a wonderful week. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Yes, the North of Sweden has got a lot of snow this winter. :)
   Have a nice week! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>