Marja

Den långa resan.

Kors i taket – det har inte snöat i dag.

sno5

I dag har det inte snöat, men så här ser det ut på vår gård. Vissa cyklar har övervintrat i snödrivorna. Min cykel står på andra sidan bredvid ingången och har blivit påkörd av snöplogen. En liten buckla på bakre stänkskärmen bara. Cykelkorgen är full med snö och tomma ölburkar som festande ungdomar har lämnat efter sig. Javisst, den liknar kanske en papperskorg till formen, men ändå… Ni kanske tycker jag är slarvig när jag lämnar min cykel ute över vintern. Förra vintern stod den också ute, vintern före det stod den på balkongen och de två första vintrarna här stod den uppe i mitt förråd.

I kväll har vi haft styrelsemöte här hemma hos mig. Jag var ovanligt förvirrad för jag hade haft huvudvärk hela dagen… och ont i magen. Men det gick bra i alla fall. Nu har jag en hel del att fixa inför årsstämman.

For en sväng till ICA på Ålidhem för att köpa fikabröd och där hade de redan fått hem Memma. Är det påsk snart?

 

memma

I fjol åt jag ingen memma. Jag köpte inte hem någon eftersom jag firade påsken ensam.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

3 kommentarer

 1. Ditte

  Mycket snö är det! Och hoppas din cykel klarar sig. Jag förstår att du inte släpar upp den. Här har vi ett stort och bra cykelförråd på planet där man kommer in och det är bekvämt. Och gott om plats finns för cyklarna.
  Memma har jag testat några gånger i små mängder på Åland och just till påsk.

  Lycka till nu med allt du har framför dig.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag skall ju köpa en ny cykel och det är därför jag har varit så vårdslös med den gamla. Den ska jag ge till en kompis att ha i stugan…
   Hoppas resan gått bra!
   Kram!

 2. Paula

  Hej, jag är lite stolt över att jag äter det mesta, men kan för mitt liv inte få i mig memma. Även om det är ofantligt många år sedan jag smakade senast. Färg, konsistens, smak, allt är fel fel fel….
  Säg mig, smakar det sött, är det mycket socker i den? I så fall ska jag inte testa flera gånger för socker slutade jag äta för tjugo år sedan. Men hur kan denna märkliga efterrätt sprida sig så, även i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>