Marja

Den långa resan.

Snön smälter.

nydalasjon

I dag var det också plusgrader och när jag kom ut upptäckte jag hur mycket snömassorna hade sjunkit ihop. Jag som har gnällt över hur det kommer att bli när allt smälter, blev verkligen förvånad… och hoppfull. På gården har vi en stor sjö, precis där gästparkeringen finns. Vet inte hur den ska åtgärdas… hoppas vaktmästaren fixar den i morgon.

Inne i centrum var gatorna helt snöfria och torra tack vare värmeslingorna i marken. Kändes verkligen fantastiskt att klampa på i solskenet.
Jag fick åka ner på stan i dag, trots att jag hade planerat något annat, för jag upptäckte när jag fyllde på medicindosetten att jag bara hade två st blodtryckstabletter kvar.

I kväll har jag målat medan jag tittat på TV:n. Slog ihop två uppgifter: maskering och fyrkanter och lekte med de tre grundfärgerna.

akvarell19

Jag använde maskeringstejp (vanligt frystejp/målartejp) för att få jämna rutor och sen målade jag blått, gult och rött… först vågrätt och sen lodrätt. Målade snabbt, så allt fortfarande var vått och fick då fram hur färgerna blandades. Sen blev det olika nyanser, beroende på vilken färg som målades först och vilken som lades på.

Sen skulle man måla något svart och då målade jag en liten katt bakifrån. Det enklaste man kan göra… två färgklickar på varandra. Sen flöt färgen ut så att jag fick en halvprofil och kunde lägga till några morrhår.

akvarell20

Ha en lugn tisdagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Så skönt att snön nu börjar smälta bort och en aning vår finns i luften.

    Fint att måla ocj titta på tv och som vanligt tycker jag att du lyckas så bra med det du ska måla. Dt blir så fint. Gillad ebåda motiven och just att färgerna skiftar.
    Kram och trevlig kväll.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Vissa målningar är ju rena teknikträningen, som man förstås kan integrera i större verk, men det har jag inte tid med. Eftersom man förväntas måla något varje dag, får det bli små och enkla saker. 🙂
      Kram!

  2. Judy

    HAPPY BIRTHDAY MARJA! Enjoy your special day! Glad to hear it’s melting as we welcome spring. Nice paintings and love the black cat. It reminds me of our cat, Miss Kitty, that lived to be 18 years old. Have the best birthday and many Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! The day has been quite ordinary, just how I want it. People have of course called and sent text messages and I’ve talked to my daughter and grandchild a long time.
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.