Marja

Den långa resan.

GLAD PÅSK!

strompilen

I dag blev jag tvungen att åka till Strömpilen igen, eftersom jag ju hade paket att hämta på posten där. Vädret var underbart vackert och jag började med att gå ner till älven. Jag var inte ensam om att stå och fotografera de vita vidderna och den blå himlen. Man kunde gå ut på den stora bryggan nu och det såg ut som det hade varit dans där.

strompilen2

Jag gick in på ICA Maxi och handlade lite smått. Memman var slut och de skulle inte få in mera. Den gick åt med detsamma sa tjejen jag frågade. De har ju en massa erbjudanden så här innan storhelgen, bl.a. Klädesholmens matjessill för 1:- per burk om man handlar för minst 300:- Max tre per hushåll stod det och de flesta plockar åt sig tre stycken. Jag tog två stycken, men fick bara den ena för 1:- och när jag frågade sa tjejen i kassan att det är en burk för varje 300:- köp. Jag handlade inte för 600:- i dag, så därför fick jag betala fullt för den andra. Det var ju en knepig matematik… max tre skulle då betyda att man skulle handla för minst 900:- Jag undrar verkligen hur många som räknade på det sättet? Jag tror de flesta räknade som jag… max tre burkar för 1:-/st om du handlar för minst 300:- Nu vet jag ju hur de resonerar, men tycker inte riktigt att de spelar ett ärligt spel.

Sen glömde busschauffören att stanna vid hållplatsen på Carlslid när jag for hem. Det var tredje gången det hände nu… de gasar på på rakan och är inte uppmärksamma på att någon vill stiga av. Jag brukar ställa mig vid dörren med min dra-maten i god tid för att väcka uppmärksamhet och också för att kunna ropa när jag märker att bussen inte saktar ner. Det är lite besvärligt, för det är en stor trafikled och de kan inte stanna och släppa av mig hur som helst. Det verkade som detta hänt förut, för chauffören ropade att han åker tillbaka… och det går bra att åka runt i rondellen som kommer och sedan köra tillbaka till en annan rondell och vända tillbaka. Chauffören bad om ursäkt när jag steg av.

Sen fick jag en härlig promenad hem. Solen sken och fåglarna kvittrade och sjöng i skogen. På sina ställen var det barmark och lätt att gå.

Min läkare svarade mig och hade förnyat mina recept. Nu har jag medicin och mätstickor och klarar mig i ett år, så nu släpper jag strulet med vårdcentralen. Visserligen har jag inte fått veta alla svaren på blodproverna, men jag antar att om något prov hade varit alarmerande så hade nog någon hört av sig.

Skärtorsdagen gick utan att jag hann fara iväg till Blåkulla med de andra häxorna.

Vill önska er alla en riktigt TREVLIG PÅSKHELG!

paskagg

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vackra bilder och med blå himmel blir det än finare.
    Skönt att VC hörde av sig och att du nu har nya recept. Säkert hade de hört av sog om prverna inte varit bra. Man får hoppas på det i alla fall.
    Önskar dig en fin påsk.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.