Marja

Den långa resan.

Intensivt målande.

standingman

Påskhelgen pågår för fullt och de flesta är väl nöjda med ledigheten och vädret. Jag var nere på stan i går och min kompis på Rådhustorget hade fått påskris i händerna och ett par fjädrar bakom öronen.

standingman2

Jag har tagit det lugnt med firandet. Hela långfredagen satt jag och målade… det var sista dagen för den där utmaningen jag var med i och jag hade halkat efter med de sista uppgifterna. Men jag gick i mål sent på kvällen. Här är de sista målningarna.

Uppgiften är kort och gott: grenar och jag gjorde en enkel målning med hjälp av vit poscapenna och ett par klistermärken. Det blev som ett vykort.

akvarell25

I nästa uppgift skulle vi använda salt, alltså strö salt i den halvvåta färgen, som sedan sugs upp och det bildas olika mönster. Här har jag använt grovt salt i vattnet.

akvarell26

Sen slog jag ihop två uppgifter… färgen indigo och tekniken ’drip’, att man låter färgen rinna. Jag målade helt abstrakt, men om man vill kan man se olika figurer i den nedersta raden.

akvarell27

Den sista uppgiften var att man skulle måla en galax. Det brukar vara roligt och jag målade vått i vått, använde salt och guldfärg. Välkomna att snurra runt i min galax!

akvarell28

Nu blir det inte så intensivt målande på en tid. Jag ska måla lite till akvarellkursen… men jag har också några födelsedagskort jag måste scrappa.

I dag var jag nere vid sjön och promenerade faktiskt rakt över till Kyrkstugan. Har några bilder jag skall lägga upp i morgon.

Ha en lugn måndagsnatt <3

3 kommentarer

  1. Judy

    Happy April! I love the paintings! 🙂 The techniques and colors you apply make such lovely pictures. The Town Square guy was ready for Easter with his bright feathers. I can’t wait to see the photos you have for tomorrow. Have a wonderful Monday evening. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I really enjoy painting. 🙂
      Have a nice week! Hugs!

  2. Ditte

    Så fina målningarna blev och tekniken med salt är verkligen speciell. Och mycket blått, min färg är det ju i dem.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.