Marja

Den långa resan.

Ett väldigt ineffektivt system.

tulpaner11

Har slokat några dagar, men nu känns det lättare. Var hos frissan i går och hon sa att flera personer klagat över pollenproblem, trots att det inte finns pollen i luften än. Men när snön smälter frigörs en massa smutspartiklar och mikroorganismer som flyger omkring i luften och lär orsaka besvär hos allergiker. I morgon är det vattengympa  och då får vi se om jag blir dålig igen.

I dag tog jag äntligen tag i saken och ringde för att boka tid hos min doktor… jag måste få någon ordning på det här örat som besvärat mig i ett år nu. Jag fick ju hjälp av akupunkturen med det akuta i höstas, men jag har fortfarande lockkänsla och hammarslag var gång jag rör käken och nu har jag lite värk ibland och värk uppåt tinningen.
Men jag måste säga att systemet är fruktansvärt ineffektivt och tålamodskrävande. Jag ringer först ett nummer på vårdcentralen och knappar mig fram för att definiera mitt ärende… sen får jag en tid när jag blir uppringd och måste sitta och passa den… sen blir jag ifrågasatt och till slut får jag en tid då min doktor kan ringa upp mig…om en vecka. Hon kommer att boka in mig om några veckor och ifall jag har tur och får en remiss, får jag vänta minst tre månader. Hallå, där var den sommaren. Tur det finns Alvedon. Nu får vi hålla tummarna att jag inte blir döv på kuppen.

I kväll var det akvarellmålning. Jag målade klart ett par målningar här hemma på dagen och började på ett par nya på kvällen. Äntligen har jag fattat tekniken och nu ska jag måla mera hemma och eventuellt blir jag nöjd med någon målning så jag kan visa. I alla fall var det så himla roligt igen att måla tillsammans med de andra.

Exet ringde i går. Han har sålt sin lägenhet på Södermalm och köpt en ny här i Umeå. Jag ska förstås hjälpa till med stylingen av den nya lägenheten och det kommer nog att bli några trevliga besök på Ikea. Lägenheten på Södermalm var ju den jag brukade låna när jag var i Stockholm, så nu får jag tänka ut andra lösningar. Det ska nog ordna sig.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilket tungrott system med att få komma till en läkere. Bedrövligt! Tänk att det ska vara sp olika i olika landsting.
  Vi har det bra här med öppna vårdcentraler dit man kan komma varje dag mellan 8 och 11. Behövs remiss vidare får man det. Fungerar så bra. Sen finn säven Cityakuten som också är bra.
  Känns tröstlöst för dig att bara vänta och vänta och dessutom ha ont.

  Kram och simma lugnt i kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Vi har också öppna mottagningar för småsaker, som urinvägsinfektion, förkylda barn m.m. och kvällsmottagningar för akuta saker… men vill man ha en utredning eller en undersökning av något ‘inte livshotande’ måste man gå den vägen jag går. Jag har ju en egen doktor… det är bara så svårt att få kontakt med henne. :(
   Ha en skön fredag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>