Marja

Den långa resan.

Isfritt

nydalasjon3

I går var jag nere vid sjön och det var snöfritt och isfritt. Det har gått så fort. Det var underbart att gå där nere och jag hade en stunds vattenmeditation nere vid stranden, då jag blev alldeles hyptoniserad av vågornas skvalp mot stenarna. Nu väntar vi på grönskan.

Björkarna har hängen och bladen håller på och spricker. Mycket pollen i luften och det känner jag av. Är alldeles täppt i luftrören och har en irriterande torrhosta. I morse låg jag och pep igen. Lite obehagligt. I går kväll fick jag springa när jag skulle byta buss på väg hem från akvarellen och det gick bra. Inget besvär med andningen då inte. Jo, jag blev andfådd, men det pep inte i rören.

På akvarellen gjorde vi en rolig övning. På begäran gjorde vi en övning som vi gjort förut… man släpar en tråd doppad i svart akrylfärg över pappret och så målar man det man ser i bilden. Jag gjorde tre släpningar och hann måla en. En färgglad sak.

akvarell39

akvarell38

För övrigt har jag mätt blodtrycket två gånger per dag och det har legat bra. Har skrivit upp värdena ifall doktorn ringer.

Ha en lugn fredagsnatt <3

8 kommentarer

 1. Ditte

  Visst är det meditativt att lyssna till vatten. Skönt att det är isfritt och att värmen har kommit. Kan tänak mig att det nu exploderar vad gäller grönskan. Skönt att blodtrycket är ok.
  Vilken jätterolig uppgiften på akvarellen och så fint det blev.
  Önskar dig en fin kväll
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Vattnet är väldigt meditativt… både rörelsen och ljudet. Allra bäst är ju havet och horisonten. :)
   Ha en fin helg!
   Kram!

 2. Judy

  This week sure went fast as it’s Friday already. Beautiful picture of the lake and what a pretty blue color. The pollen sure is hard on your breathing. Good that you watch your blood pressure. It sure is hard to sleep with a blood pressure monitor on. What an interesting technique for the lovely, colorful water painting. Have a wonderful weekend. :) Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The lake is so beautiful now and I can’t wait until the grass and the trees turn green. Just now the birches are full of pollen and I avoid going out. Hope it’s all over in some days.
   Have a nice weekend! Hugs!

 3. Inga-Britt Gustavsson

  Marja ! Du är duktig i ditt måleri … Mycket fint !
  Hoppas att du kryar dig och kan njuta av våren !
  Kram !

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inga-Britt! Pollensäsongen går över och sen blir det bra… tills gråbon börjar blomma. :) Men det brukar inte vara lika besvärligt. :)
   Ha en fin vecka! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>