Marja

Den långa resan.

I all sin prakt.

mingata2

Nu händer det saker. På bara två dagar har björkarna slagit ut helt. Så här såg det ut i dag på min gata. Pollenrapporterna säger höga halter av björkpollen och måttliga mängder sälg/vide. Jag är en zombie, rör mig i ultrarapid och har svårt att koordinera mig när jag ska på och av bussen. I går när jag gick genom Östra stationen och rulltrappan ner inte fungerade, frågade en ung kille om jag behövde hjälp med kassen nedför trappan. I kassakön på Lidl frågade en annan kille om han kunde hjälpa mig att lägga varorna på kassabandet. Deras kundkorgar är så djupa att jag som är så kort måste luta den för att nå… om jag inte har den på golvet och böjer mig ner för varje vara.
Jag tittar mig i spegeln och undrar om jag plötsligt börjat se väldigt gammal ut eller kanske jag har börjat röra mig som en gammal skröplig människa… eller så har jag bara råkat på ett par trevliga unga män.

I morse for jag iväg på skrivargruppen och vi bestämde att det var sista gången. Det känns som det var dags att sluta nu. Vi har hållit på i nio år och under den tiden hunnit prata om oss själva, mest i retrospektiv… vi har skrivit och läst upp för varandra… jag har ju skrivit min berättelse och en av oss skall i dagarna ge ut det hon skrivit i bokform. Vi har varit på studiebesök, utställningar och lunchteatrar. Det har varit både social samvaro och ibland ren terapi, samt mycket lärorikt. Nästa vecka ska vi äta lunch tillsammans och sedan planeras aktiviteterna fortsätta i form av berättaraftnar där alla som bor i området får delta. Jag är glad att jag valde att fortsätta vara med när jag flyttade från Vargvägen.

Dagens målning har temat ‘filmcitat’ och jag valde ett citat som jag tror alla känner till.

akvarell42

Ha en lugn tisdagsnatt<3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Visst blir man glad när vänliga människor vill hjälpa till. Tror det är en kombo av vänlighet och lite respekt för vår ålder.
  Förstår att dte är jobbigt med alla pollen. Båda döttrarna är superallergiska och har haft svårt med andningen. Allt verkade slå ut samtidigt. Rena explosionen. Men visst är det vackert.
  Trevligt att skrivargruppen fortsätter men med att annat koncept. Utvevkling som ni alla bidragit till. Förstår både du och de andra haft glädje av gruppen.
  Kram och trevlig kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det är nog vanlig snällhet och viss respekt att man erbjuds hjälp. Vi har väldigt många som åker buss med rollator och de erbjuds alltid hjälp av både unga tjejer och killar. På hösten, när nya studenter har kommit till stan, brukar det vara väldigt hjälpsamt på bussen. :)
   Ja, allting slår ut nu… stor skillnad från dag till dag.
   Ha en trevlig onsdag!
   Kram!

 2. Judy

  The trees are lovely and will be filling out more each day. As we get older the young people become more helpful and their kindness really shows. The painting is beautiful. :) I really like the Sean Connery quote from the movie. Our car has a gps with the voice of Sean giving directions. Have a good evening. Hugs! Judy

 3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Thank you, Judy! Oh, I would like that gps. :)
  Have a nice week! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>