Marja

Den långa resan.

Vänortsparken

vanortsparken2

Men oj, så varmt det har varit några dagar. I dag var jag tvungen att fara ner på stan till HSB:s kontor och passade på att gå till min favoritpark, Vänortsparken, för att se hur det såg ut där. Det var så grönt och fint och ett stort gäng hade picnic på den fina gräsmattan. Pilträden var lummiga… och nu väntar vi på blommorna i rabatterna kring den lilla bäcken.

De stora lönnarna lyste gula av all blomning. Jag har inte sett så mycket lönnblomning förut.

vanortsparken

Den ståtliga kastanjen hade söta små bladrosetter och små blomknoppar. Måste bevaka den så jag får se när den blommar.

vanortsparken3

Prydnadsäppelträden på nya Rådhustorget hade inte börjat blomma än. Hade tänkt gå ner till kajen för där finns några blommande träd, men orkade inte. När jag hade uträttat mina ärenden och handlat lite mat, var jag alldeles slut och ville bara åka hem. Fortfarande höga halter av björkpollen i luften och det går ganska bra, tycker jag, att vara ute, men när jag kommer inomhus börjar jag nysa och snora. Gick in på ICA Gourmet och stod vid frukten och nös och nös. En annan kvinna gjorde likadant och vi nickade åt varandra och sa nästan samtidigt: POLLEN!

Var på Gallerix och hittade ett fint gratulationskort till studenten, som jag kan slakta. Måste börja göra Ronjas kort nu. Tänkte ha ett foto på henne på allra första skoldagen och montera en studentmössa på det. Tänk vad tiden går fort. Jag minns den där första dagen så tydligt, jag var i Stockholm och följde med till skolan.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Naturen har verkligen exploderat hos dig. Vet ju inte länge sedan isen låg på älven. Men givetvis jobbigt med alla pollen.
  Vackra grönskand ebilder från din stad.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det är ju de här ovanligt varma dagarna som vi har haft som fått naturen att gå bananas. Nu är nog björkarna snart klara får vi hoppas och det andra brukar jag klara ganska bra. :)
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>