Marja

Den långa resan.

Höga till mycket höga halter…

hangbjork

Höga till mycket höga halter av björkpollen meddelar pollenrapporten och jag går inte ut i onödan. Tog bussen till Ålidhem för att köpa lite blomjord till penséerna jag köpte till balkongen i går. Vid busshållplatsen på väg hem beundrar jag den jättehöga hängbjörken och den silverglänsande oxeln i bakgrunden.

Oxlarnas blad börjar spricka ut nu… de är som små knyten som vecklas ut och eftersom de är vackert silvergrå på undersidan, glittrar de vackert i solskenet.

oxel

oxel2

Oxeln får ju senare vita klasar med blommor liknande rönnens.

Jag blir mer och mer tät i bröstet. Tyckte det var lite bättre i går, men i morse låg jag och pep vid varje utandning och var tvungen att stiga upp. Eventuellt går jag till jourmottagningen på vårdcentralen i morgon och ber om Bricanyl med kortison. Sen skulle jag ju gärna vilja gå på vattengympan på eftermiddagen.

Jag har inte orkat måla något i dag, men det gör inget. Jag tar igen uppgifterna eller hoppar över någon.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Bäst att du håller dig inne för det är mycket polen av allehanda slag i luften. Hoppas arr bricanyl med cortison kan hjälpa dig att få det lättare med andningen.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag håller mig inne … Johanna sa att till och med hon har känt av pollen i Stockholm i år.
   Ha det bra!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>