Marja

Den långa resan.

Nyfiken på…

cykeln

Nej, jag har inte köpt en ny cykel. Jag orkar ju inte ens cykla, utan tar bussen till Ålidhem för att handla. Den här cykeln står ofta vid vår busshållplats. Den är rostig och skev och de två buckliga cykelkorgarna är grönskimrande av ärg. Jag är bara så nyfiken på dess ägare.

Dålig sömn i natt också. Det var varmt i sovrummet och jag hade sån lust att öppna det lilla fönstret lite, men har blivit strängt anvisad att hålla det stängt under pollensäsongen. Visst är det ironiskt att jag som älskar björkar så mycket, mår så dåligt av dem. Men jag är inte ensam… till och med Johanna, som inte tidigare varit allergisk,  sa att hon hade känt av pollen i Stockholm i år.
Sjukvården är då inte så värst empatisk. Jag har ju en tid hos astmasköterskan om en vecka och får vackert vänta tills dess, trots att jag verkligen skulle behöva lite extra hjälp just nu. Men så länge jag kan andas, bryr man sig inte om vilken livskvalitet jag har. Mätte febern i morse och termometern visade 35,9 trots att jag svettades.

Jag har pratat länge med Johanna i telefon i kväll. Ronja skall ju ta studenten och vill så gärna att jag kommer till utspringet den 8 juni. Självklart ska jag fara ner och gratulera mitt enda barnbarn. Det blir inga större festligheter, men det känns viktigt att vara där.

I morgon kommer min kompis och hälsar på mig i min isolation och jag ska bjuda henne på halloumibiffar m.m.

Ha en lugn fredagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Dessa pollenallregier ställer ju till så mycket, även mina döttrar är rejält drabbade och får ta mycket mediciner. Att stanna inne hjälper ju till en viss del. Men illa att du inte kunde få komma tidigare.
    Hoppas du piggnar på dig tills Ronja tar studenten för det är ju givet att du vill vara med denna dag.
    Stor kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! I år blev det synnerligen jobbigt med pollen. Men jag har bokat tågbiljetter till Stockholm, för det är klart att jag skall uppvakta Ronja. Johanna har också fixat boende åt mig. 🙂
    Ha en fin helg!
    Kram!

  3. Judy

    Happy to hear your breathing and soon you will feel better. It’s been a bad time for people with allergies and asthma over here as well. Congratulations to Ronja! I could not find a translation for halloumibiffar. Enjoy the trip to Stockholm! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Halloumibiffar… hmm… they are like vegetary flat meatballs made of grated Halloumi cheese, carrots and squash. You fry them in a frying pan. 🙂
      Have a nice Sunday! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.