Marja

Den långa resan.

Humlebad

humlebad

I dag fixade jag ett humlebad på balkongbordet. Jag fyllde en gammal fin bakform som jag köpt på Myrorna med Johannas gamla spelkulor plus några små stenägg… fyllde med vatten till övre kanten av kulorna, och nu kan humlorna dricka utan att drunkna. Man kan söta vattnet lite i början på blomningssäsongen så att humlorna får lite extra energi. Jag såg tipset på instagram och googlade hur man skulle göra och varför. Jag har inte sett några humlor på min balkong än, har ju inte så många blommor heller, men det är en fin dekoration.

Mina penseer trivs och växer. Är det bara jag som tycker att flerfärgade penseer ser lite uppnosiga ut?

pense

Helgen har gått i brännbollsyrans tecken. Jag har inte varit och tittat på matcherna, men musiken från Campus har hörts ända hit både på fredag och lördag till kl 02.00. Jag är ju ändå vaken, men blir väldigt trött av att bara höra dunka-dunka. I natt var jag ute på balkongen och hörde musikens dunkande, polishelikoptern som hela tiden hovrade över festplatsen och så fåglarna som kvittrade i högan sky. Strax efter klockan 2 avslutades det hela med fyrverkerier, som inte syntes så bra i den ljusa sommarnatten.

I går for jag till Avion och Ikea. Jag letar efter skor och hittar inte exakt vad jag vill ha. Har varit i alla skoaffärer i centrum och nu i alla affärer i Avion. Till och med sportaffärerna.
Jag gick och åt på Ikea. Tog gravad lax med hovmästarsås och kokt potatis. Riktigt gott var det. När jag satt där och fipplade med min telefon kom en kvinna och ställde en chokladmousse framför mig… hon sa att hennes son inte orkade äta den så jag fick den. Jag tackade, men funderade om den kanske var förgiftad. Ibland får jag konstiga tankar. Kvinnan såg ‘normal’ ut, moussen var orörd och jag vet ju hur god den är, så jag åt upp den. Tänkte att hon inte ville slänga mat och såg en knubbig liten tant som säkert skulle gilla den.

Jag köpte bl.a. en minisolros med många knoppar på Ikea. Få se hur den kommer trivas på min balkong.

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vad fint det blev med humlebadet! Hoppas nu de kommer flygandes. Det ser inbjudande ut. De flerfgade penseerna tycker jag om. Kanske just öfr att de ser uppkäftiga ut. Så fint med den extar chokladmoussen! Bar aatt tack aoch ta emot. Ibland händer det oväntade.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det kanske inte kommer några humlor, man ska ju ha rätt blommor. Förr om åren, när jag har haft petunior och million bells, har jag haft många humlor. Men det är fint på bordet och blåser inte ner som blommorna vill göra.
   Jag tycker om ikeas chokladmousse och brukar köpa den ibland, så jag kunde ju inte motstå att äta upp den. Den är inte så stor heller. :)
   Ha en fin vecka!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>