Marja

Den långa resan.

Mycket mygg nere vid sjön.

I morse blåste det fortfarande ganska mycket. Och det var kallt. Hu! Penseerna fick flytta ut på balkongen igen, men jag ställde dem på golvet för säkerhets skull.

På eftermiddagen kände jag för en promenad ner till sjön. Klädde på mig ordentligt och precis när jag kom ut började det regna. Fast det blev inget regn, bara stora blöta blaffor på marken. Vi skulle verkligen behöva ett ordentligt regn nu.

Nere vid sjön var det så mycket mygg. Jag drog jackhuvan över huvudet, men de är fräcka små rackare som till och med försöker tränga in innanför glasögonen. Nu är det grönt och fint där nere. Jag letade efter lupiner till glasburken på balkongen. Jag såg att grannen hade en bukett, men jag hittade inga… bara blad.

vidsjon

vidsjon2

De gamla trappstegen var vackert inramade av det gröna och de används fortfarande som ‘genväg’.

trappan

Sen har jag äntligen kunnat kontera föreningens fakturor innan de förfaller. HSB har bytt faktureringssystem till ett helt nytt system. Vi fick en maual som jag får läsa med förstoringsglas, så jag är glad över att jag har rutin och kan räkna ut hur systemet fungerar. Jag fick i alla fall iväg fakturorna till vår nya ordförande för attestering. Förstår inte varför man måste byta system hela tiden. Det här bytet motiverades med att det blir lättare att hantera fakturorna på surfplatta och i telefonen.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Visst skulle det behövas mer regn, men med regnet kommer också fler mygg. Hur det än blir så är det för och nackdelar. Lupiner är jag kluven till. Visst är de fina men tar ut så många andra växter för de sprider sig så snabbt.
  Trevligt med en promenad trots mygg.
  Kram och trevlig nationaldag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag är också väldigt kluven till lupinerna. Jag ser att man mejar ner dem längs vägrenarna innan de hinner fröa av sig.
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>