Marja

Den långa resan.

Hemma igen.

Nu är jag hemma igen efter några riktigt intensiva dagar. Kom hem med nattåget i morse och har sovit nästan hela dagen. Sov inte så mycket på tåget, för den ljusa natten var så vacker att det var en njutning att sitta och titta på sommarlandskapet fara förbi. Kl 03 var vi i Sundsvall och solen hade hunnit en bit upp. Så vackert över vattnet. Sen var det solsken resten av natten.

Jag for ju ner för att fira Ronja på hennes studentdag och det blev en fin dag.

ronja3

Hon var så vacker och glad när hon kom springande ut ur skolan. Johanna hade gjort ett fint plakat och helt oberoende av varandra hade hon och jag valt samma fotografi från första skoldagen… hon på plakatet och jag på mitt gratulationskort.

johanna

En stolt mamma väntar på utspringet.

Här är kortet jag scrappade. Tror jag gick lite överstyr med blommorna.

ronja4

På insidan finns ett utdrag ur en dikt av Tomas Tranströmer, samt ett extra kort-i-kortet med min personliga gratulation.

ronja5

Jag köpte en stor bukett rosa flikiga pioner… Ronjas älsklingsfärg och mina älsklingssnittblommor. De hade många knoppar, så de kommer att stå länge.

pioner

ronja2

Både Johanna och jag fällde en tår och Ronjas pappa kom och överraskade. Det blev en vacker dag att minnas.

Jag hängde med hela dagen, trots att jag på natten hade slagit i min lilltå och var övertygad om att den var bruten. Ärligt talat trodde jag att det skulle bli Sös-akuten i stället för studentfirande, för så himla ont hade jag. På morgonen googlade jag och sen tejpade jag ihop lilltån med den närmaste tån och kunde sen halta iväg. Tur jag hade kirurgtejp med mig. Men jag kunde inte ha sandalerna på mig, utan fick ta fulskorna.
Tejpningen gjorde susen och jag klarade resten av dagarna ganska bra. Tyvärr fick jag gå i fulskorna i värmen.

Johanna var ledig över helgen och även i går, så vi har umgåtts intensivt. Vi har bl.a. varit på bio… såg den franska komedin ‘C’est la vie’. Kan verkligen rekommendera den. I går tog vi färjan ut på Djurgården, till Liljevalchs och såg utställningen med Lars Lerin. Den ska jag berätta om i morgon. Vi tog spårvagnen in till city därifrån. Så mysigt.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Välkommen hem! Så roligt att det blev så lyckade dagar i Stockholm och härligt att vara med på Ronjas studentdag. Jag tycker kortet du scrappat blev väldigt fint.
  Och även L.L. på LIljevalchs fick ett besök. Jag var också där nyligen men är nog mer förtjust i målningarna på Sandgrund som är mer blandade. Spännande att höra vad du tyckte.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det blev väldigt intensiva dagar och jag kommer att vara trött flera dagar nu. Läste ditt fina blogginlägg om L.L. och det är klart att hans utställningar på Sandgrund är mer varierande. Jag var bara så lycklig att jag fick se hans akvareller i verkligheten. :)
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>