Marja

Den långa resan.

Gräset blommar.

grasetblommar

Gräset blommar nu. Jag tycker väldigt mycket om gräs, men är ju allergisk mot gräspollen också. Så här fint är det nu där mitt gamla hallonsnår fanns på en kulle. Det försvann när man grävde värme- och vattenledningar till ett nytt bostadsområde för ett par år sedan.

Jag var till Strömpilen i dag med min dra-maten. Jag hade ett paket att hämta och så passade jag på att handla på ICA-Maxi. Mat förstås, men även grejer till våra tvättstugor… nya mopphuvuden, såpa, dammsugsfilter m.m. Min dra-maten blev sprickfärdig bokstavligt talat, för den håller på att spricka i sömmen i ena sidan. Vet inte om det lönar sig att försöka laga sömmen, eller om den ska få gå i pension efter lång och trogen tjänst.

dramaten

Utemöblerna är nu på plats, gräsmattan gödslad och de fula avspärrningsbanden borttagna. Det sista fick jag säga till om. Vi funderade vad man skulle hitta på att ställa i vägen för dem som så gärna cyklar över gräsmattan… jag tänkte mig blomkrukor eller blomlådor, men fick ett förslag att plantera några buskar i kanten till gräsmattan. Genast tänkte jag på vinbärsbuskar, som min kompis faktiskt hade föreslagit en gång. Jag måste fundera med mina grannar och försöka få det till ett gemensamt projekt. Måste skynda långsamt.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint att allt nu r på sina platser. Säkert blir det bra med vinbärsbuskar här så kanske de som väljer att ta sig över gräsmattan nu tar isg runt. Hoppas de växer snabbt.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ingen är hemma nu, så vi kan nog inte bestämma något förrän senare i sommar, men buskar tilltalar mig, fast den som vill kan nog kryssa mellan buskarna. :) Men vi måste ju markera på något sätt.
   Ha en fin helg!
   Kram!

 2. Judy

  Your are a busy lady Marja. Nice to know the outdoor area is getting done. They are lucky to have you taking care of things. Berry bushes would serve two purposes (fruit to eat & privacy) and look lovely. Have a wonderful weekend! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I’ll got plenty of time to take care of things and just now everybody seems to be away on holiday. The outdoor area has been my projekt, because I’m good at contacts and pushing things forward. But I never do anything without the approval of the board. :)
   Have a nice weekend! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>