Marja

Den långa resan.

Lila fågelbajs.

utemoblerna

Utemöblerna som de ser ut från min balkong. Enkla, strama och snygga. Jag har ju tjatat om gårdsgrus (tumlat gårdsgrus), men inte fått gehör. Jag börjar fundera om Marktjänst kanske är osams med grushandlaren.

I kväll var det musik vid Kyrkstugan på andra sidan sjön. Reunion swing band med Eva Lycksell. De spelade swing och jazz och gamla godingar som jag dansade till i min ungdom. Eva Lycksell var dessutom väldigt duktig på att sjunga. Vi blev också introducerade till ett nytt instrument… en venova, som är flöjtliknande, men med saxofonljud. Fick ingen bra bild på den, men gå in och googla så får ni se.

I dag har jag tvättat fönster, orkade bara med hörnfönstret för det var så varmt… +25 i skuggan. En gång varje sommar får jag en blaffa fågelbajs på fönstret, så också i år, men det konstiga var att bajset var lilablått. Upptäckte också att det inte bara var mitt fönster som drabbats, utan även den vita väggen under det.

fagelbajs

Först trodde jag att det var någon som inte gillade mig som hade sprutat blåbärssoppa upp mot mitt fönster, för det var bara jag som var drabbad, men sen googlade jag och lärde mig att fågelbajs kan ha den färgen när fåglarna ätit blåbär eller andra blå bär. Mitt på gräsmattan har vi några låga buskar som jag tror har blå eller blåsvarta bär. Bajset gick bra att tvätta bort på fönstret och fönsterbrädan, men jag vet inte vad jag ska göra med väggen. Det behövs en ordentlig stege … nej, jag vill ha ett störtregn. Tyckte färgen hade bleknat lite i dag, eller så har jag bara vant mig vid fläckarna.

Exet hade kommit hem från Finland och ringde och frågade om jag var ‘i form’. Han behövde lite hjälp med möbleringen, så jag ska åka dit i morgon och lyfta lite möbler med honom. Ska bli kul att se hur det har blivit. Sen kommer det roligaste skedet… att hänga upp alla tavlorna.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint det blev med utemöblerna på plats! Bra jobbat av dig!
  Trevligt med dessa musikkvällar och särskilt om det är den typ av musik man minns och tycker om. Kvällarna nu är ju ljuvliga så fint att passa på att ta dem till vara.
  Kram och trevlig tisdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag blev riktigt nöjd med möblerna. Nu sitter jag och planerar en hel trädgård runt dem. :)
   Nu har sommarvärmen kommit och det är alldeles för varmt att vara ute på dagarna, men kvällarna är ljuvliga och dem måste man ta vara på. :)
   Ha en fin onsdag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>