Marja

Den långa resan.

Bröt ihop över ett bord.

nydalasjon6

Så här vackert var det nere vid sjön i går kväll. Kav lugnt och fina speglingar.

I dag har det varit varmt, kanske varmaste dagen hittills i år. På eftermiddagen var det  +27,3 grader i skuggan på min balkong. Då hade jag stått i solgasset och väntat på bussen och var totalt slut.

Jag var ju hos exet uppe på åttonde våningen för att lyfta möblerna på plats. Där uppe var det också varmt, men vi öppnade fönster så vi fick korsdrag och det blev uthärdligt.
Det handlar tydligen mycket om möbler för mig nu. Jag tänker på mitt sjå med trädgårdsmöblerna och i dag bröt jag ihop över ett bord. Helt oväntat. Vi skulle lyfta ett bord som kommit med flyttlasset från Finland på plats. Det är 2,5 meter långt och specialbeställt med åtta stolar till från ett snickeri i Kaustby någon gång på 70-talet. Vi köpte ju ett gammalt skolhus som fritidsbostad och behövde ett rejält bord till den gamla skolsalen. Stolarna är av samma modell som de man har på folkmusikfestivalen i Kaustby och görs inte längre.
Exet ville ha mattor under bordet och vi blev kreativa och la hemvävda trasmattor i omlott. Det blev snyggt, tyckte vi och väldigt fint när vi baxat in bordet på sin plats i köket.

trasmattor

trasmattor2

Sen satte vi oss och fikade och det var då alla minnen kom. Tänk så många festmiddagar jag hade dukat upp på det bordet… på somrarna när vi hade gäster, på jularna med släkten och på påskarna. Nu var det ca 35 år sedan jag sist suttit vid det. Vi pratade ganska mycket om gångna tider, men det var inte förrän jag kom hem som de stora känslorna kom. Inget negativt, utan mera en slag förundran och tacksamhet över livets cirklar som öppnas och sluts.

Vi möblerade hela vardagsrummet också… med ett gammalt möblemang från exets föräldrahem och en splitter ny röd soffa. Många stilar och färger, men det blir nog bra. Den röda soffan behöver klatchiga kuddar och jag har stuvbitar här hemma som jag ska sy fodral av, så blir soffan som en vacker ö där framför TV-skärmen.

Sen fick jag en fin present som minne, som jag ska visa i morgon.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

6 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack! Det är ju väldigt viktigt att inte bli bitter och älta. Visst var det tråkigt med skilsmässan och det jag gick miste om i Finland, men så är livet och jag fick något annat och så händer det saker som påminner mig om allt det trevliga som varit. :)
   Kram!

 1. Ditte

  Många känslor förstår jag att det blev och många minnen som kom upp. Känner igen mig i det du skriver.
  Bra att du tillät dig att känna efter.
  Så fint att du hjälper ditt ex med möbleringen och det är ju roligt att tillsammans få till något.
  Vad roligt med din present. Spännande att få se!
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Exet och jag har varit goda vänner och hållit kontakt alla dessa år. Han förstod nog att jag var rätt person att möblera runt med de gamla möblerna som jag så väl kände till. :)
   Har glömt att fotografera presenten. :( I morgon ska jag göra det.
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

 2. Judy

  Beauty and peace down at your lake. :) Does the weather at least cool down at night? The table and chairs are nice and more interesting since they have a good history to them. Memories to last a lifetime. Have a pleasant evening! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Yes, the temperature is much lower at night… just now we have only +17 degrees versus +27 in the shadow all day. I have had my balcony door open all day and I sleep with the window open a bit. My house is nice and cool day and night. :)
   Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>