Marja

Den långa resan.

Gråbo och lindblommor.

grabo

Så här ser den ut… min fiende, gråbon. Den växer överallt där jag cyklar och kan bli hög som en buske. På Vargvägen växte en hög buske bredvid busshållplatsen och jag beklagade mig för en granne när vi stod och väntade på bussen. På kvällen gick hennes man ut och grävde upp eländet. Det är så man får göra, för den förökar sig som ogräs… i själva verket är den ett ogräs.
Men jag mår inte bra. Ska avvakta ett par dagar och om det inte blir bättre ska jag ringa astmasköterskan.

I dag visade termometern +30 grader i skuggan på min balkong. Har varit inne och bara slöat… tittat på TV och läst och somnade väl till en stund också. Hela tiden med fläkten på, så jag har hållit mig sval. Mot kvällen for jag ut igen. Det var fortfarande varmt, men det fläktar lite grann när man cyklar. Ett par som bor i huset kom ut samtidigt och tjejen hostade något förfärligt. Jag frågade om hon var förkyld… nej, astma sa hon. Jag hostar också hela tiden och den varma, torra luften gör det inte bättre.

Köpte en stor vattenmelon på ICA. Det gäller ju att få i sig vätska och jag är dålig på att dricka, men nu har jag börjat dricka med sugrör, då tömmer man ett glas vatten fortare än om man sitter och klunkar.

På hemvägen for jag genom ett doftmoln från lindarna, som blommar nu. Tyvärr slokar både blommor och blad av torkan.

lindblommor

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Och säkert påverkar värmen dig också en hel del. Och även om fläkten är på så gör den ju att man blir extra torr i halsen. Har satt ut bunkar med vatten och det hjälper till att minska den torra luften som blir inomhus.
  Men mot gråbo finns ju inte mycket att göra annat än att gräva upp dem…
  Hoppas du inte blir sämre.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jättebra tips om bunkar med vatten. Borde kanske ha en luftfuktare i sovrummet. Det känns bättre i dag och på lördag ska vi få regn… enligt yr.no :)
   Vi får hoppas att gråbon blommar snabbt i torkan.
   Ha en fin fredag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>