Marja

Den långa resan.

Min finaste sommarvän.

balkongen2

Min finaste sommarvän. Den lilla pelargonen bjuder på en blomma till. Det finns fler knoppar där under, så der kommer att bli en fullt utvecklad rund boll. Färgen är lite konstigt ljus på fotot…i verkligheten är den mera pelargonrosa.

Det var en annan känsla att gå ut på balkongen i morse. Visserligen var det +25,5 grader, men luften var friskare än förut och nattlinnet fladdrade lätt i den svaga vinden. Jag tog det lugnt hela förmiddagen och for sedan ut på eftermiddagen. Jag behövde storhandla och räknade ut att det smidigaste skulle vara att ta dra-maten, hoppa på bussen och åka ända bort till Willy:s. Inga bussbyten och inga långa sträckor att gå.
Bredvid Willy:s ligger XXL och de annonserade i går om kraftigt nedsatta stadscyklar med lågt insteg, så jag smet in där och tittade vad de hade. Men det var som vanligt… cyklarna hade gått åt direkt, men de hade andra som de försökte få mig intresserad av. Har ni märkt att affärerna alltid gör så? De annonserar en vara som är kraftigt nedsatt och när man kommer dit är den slut… men det finns andra som inte är lika mycket nedsatta. Det är ju ett fult knep att få kunder att komma till affären.

Efter flera veckor av stilltje börjar det hända saker. Flickorna är på väg hit från Stockholm, jag måste senarelägga min resa till Finland och i mitten på september ska jag på Må-bra dagar på Medlefors Folkhögskola i Skellefteå. Roliga saker, men det blir lite pusslande med dagarna i almanackan. Sen hade jag tänkt hinna fara och hjälpa Ronja komma igång när hon ska börja studera. Var det är ska jag inte avslöja än…

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Caanita

  Medlefors folkhögskola har varit känd för sin goda mat. När någon varit på kurs där brukade det talas om ”tvådagars eller tredagars” osv. Lika många dagar som man varit där lika många kilo hade man gått upp i vikt. Lycka till!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack! Jag har varit på Medlefors några gånger på Må bra-dagar och ja, de har god mat, men främst mycket grönsaker. Nu ska jag vara med diabetikerföreningen, så det ska bli intressant att se om det blir någon ‘specialmat’. :)

 2. Ditte

  Så skönt med lite svalare luft. Det kan inte Stockholm erbjuda. Tyvärr. Här ska det bli +32 idag… Vad roligt med besök! Och sen har du en del trevligheter inplanerade. Roligt! Spännande med Ronjas studier. Kanske blir det Kina? Kram och trevlig onsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Pratade med Ronja i kväll och hon tillbringar dagarna på badrumsgolvet… det enda stället som har dräglig temperatur. :) Nej, det blir inte Kina för Ronja, hon ska studera psykologi och det blir Östersund eller Umeå. Den 5 augusti kommer det beskedet.
   Ha en trevlig torsdag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>