Marja

Den långa resan.

Putsat ett par fönster.

vidsjon7

Lite undangömd bland buskar och träd finns den här trappan ner i sjön. En liten grund vik, som det är skönt att doppa fötterna i. Min högsta önskan just nu är regn och lite svalare väder. Många människor och djur mår dåligt av denna långvariga hetta. Nu ska det visst bli några grader svalare och ev åskskurar och det kan man reagera olika på. Min kompis sa att det skulle bli ‘sämre’ väder, medan jag kontrade med att vädret blir ‘bättre’.
Så mycket längtan efter regn har jag aldrig upplevt någon gång. Det ironiska är nu att vår nysådda gräsmatta, som jag bevakat och stressat över, är mycket grönare än grannens brända gammgräs. Det senaste regnet löste upp gödningskornen och nu ser gräset lovande ut. Jag ska i alla fall sluta stressa över det. När flickorna kommer ska vi inviga trädgårdsmöblemanget… ingen har ännu suttit där, men å andra sidan är alla borta över sommaren.

I morse var det mulet och jag hoppades på en regnskur, men sen började solen skina och det blev varmt som vanligt. På balkongen fläktade det lite och jag passade på att putsa köksfönstret och fönstret i balkongdörren. Jag skulle ha behövt ett sånt där svettpannband, för svetten rann ner i ögonen på mig.

Sen blev det en cykeltur på kvällen som vanligt. I kväll for jag till Ålidhem för att handla lite mjölk och frukt. På min gamla cykel fungerar inte växlarna, så jag har åkt på tvåan, men nu har jag tre fungerande växlar och jag växlar mellan tvåan och trean. Fast jag sitter inte bekvämt på sadeln, så eventuellt blir det ett byte där.

I morgon ska jag plocka undan och städa lite… förbereda för tre personer i min lilla lägenhet.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Regnet väntar jag också på och lite svalare också. Idag fortfarande +31 periodvis i skuggan och väldigt kvavt. Just nu hörs åska så vi får väl se vad det blir av det hela- Här har det varit halvmulet och kvalmigt idag inte förrän i kväll blir det svalare och då sitter vi länge på balkongen.
  Mysigt att ni blir tre nu ett tag.
  Kram och trevlig kväll. kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Vi fick en kort regnskur på eftermiddagen. Hoppas ni också får regn och svalka. Jag tycker synd om Johanna som jobbar… hon ska bara få ligga och vila framför fläkten när hon kommer hit.
   Tur att kvällarna är lite svalare.
   Ha en fin fredag!
   Kram!

 2. Judy

  Nice picture of the hidden entrance. Today we have some rain to cool things down and wish the weather will change soon for everyone with long lasting heat temperatures. Hope you post a picture once the garden furniture is set up. Have you adjusted to the new bike? Have a wonderful weekend and enjoy the family! :) Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Oh, I thought I’d posted a picture of the garden furniture taken from my balcony, but I will do it again. My friend and I sat there today. The new bike is okej now when I have adjusted the saddle so my knees don’t hurt when I peddle… I don’t think the saddle is comfortable, though, but hope I’ll get used to it. :)
   Have a nice weekend! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>