Marja

Den långa resan.

Mina flickor.

ronja6

Finaste Ronja poserar. Först en vogue pose och sedan ett befriande skrik över sjön.

ronja7

Ett skrik som lockade fram en älgkalv ur skogen. När vi skulle gå ner till sjön blev vi varnade av ett ungt par att en älgkalv irrade omkring på volleybollbanorna, så vi tog en omväg till en annan plats. Vi var ju hela tiden vaksamma och tittade runt, men när vi skulle gå upp mot vägen igen, tappade vi uppmärksamhetenoch kalven smög sig förbi alldeles bakom oss. Vi blev lite skärrade och snabbade på stegen för att  komma ifrån den, men den gick bara lugnt vidare.

Flickorna kom söndag morgon med ett försenat nattåg. Det tog två timmar innan de kom iväg från Stockholm och sen låg jag hela natten och följde tåget på hemsidan. Det körde in en timme.

Det är förstås intensiva dagar… Johanna åker hem på fredag eftermiddag men Ronja stannar till på tisdag. Sen ska Ronja läsa psykologi i Karlstad och har haft turen att få tag i en liten studentetta. Äntligen kommer jag också iväg till Karlstad och till Lars Lerins utställningar i Sandgrund.

Vi har varit i exets nya lägenhet och även hälsat på Johannas halvsyster som precis har blivit mamma för andra gången. I går var vi på Ikea med exet och valde ut lampor till honom. Jag måste säga att jag föredrar att gå dit ensam än med tre andra lika snurriga personer. I dag är vi trötta och har en hemmadag… i kväll har vi planerat en promenad runt sjön till kyrstugan.

Johanna har fått ett pysselil. Hon gjorde en fin etikett till sin present till den nyfödda och nu sitter hon och organiserar mina papper och pyssergrejer.

tag2

Nu ska jag laga mat åt oss. I dag blir det halloumi och zuccinibiffar med sötpoatisklyftor. I går kokade jag rödbetssoppa.

Ha en lugn onsdag <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vad trevligt att ”dina flickor” är på plats. Och visst kan jag tänka mig att dte blir intensiva dagar för det är ju mycket ni vill göra tillsammans.
  Vad roligt att Ronja ska läsa i Karlstad. Ohc perfekt för dig att då ta dig en tur dit. Karlstad i sig är ju en fin stad och att sedan besöka Sandgrund och Lars Lerins utställningar är ju toppen. Jag hat ju nu några år haft förmånen att genom jobbresorna komma dit några gånger per år. Och alltid med stor glädje. Tavlorna byts ju ut . Ja, inte alla men den del då och då. Önskar er fortsatt fina dagar.
  Bilderna där på Ronja är verkligen jättefina.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det är verkligen intensivt med alla möten som skall koordineras, men underbart så klart. Bloggen blir inte uppdaterad så ofta, men det blir det bättring på så småningom. :)
   Ha en fin jobbresa!
   Kram!

 2. Judy

  Nice pictures of your granddaughter! The lake sure makes a lovely background. Congratulations on her going to Karlstad University! It will be good for you to be in Karlstad and also see Lars Lerin’s exhibit. Beautiful craft work by Johanna! The weekend is here again so here’s to a happy and healthy one. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you Judy! My days have for sure been busy with the girls here, but I enjojoy it because now it will be a while till I see them again. :)
   Have a nice week! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>