Marja

Den långa resan.

Blåsig, men skön lördag.

Det har varit intensiva dagar och jag har inte hunnit/orkat uppdatera bloggen. Dessutom har jag problem med datorn, eller med Crome, så det går väldigt långsamt att både surfa och skriva på internet. Jag måste ta tag i det när jag hinner.

I går for Johanna hem, men Ronja stannar till på tisdag. När vi hade vinkat av Johanna vid tåget (som gick hela vägen enligt tidtabellen) gick vi till Sea Street Sushi Bar och åt. Ronja valde Yakiniku, någon slags biffrätt och jag körde som vanligt med en lax sachimi sallad. Fräsch och god mat. Sen gick vi till Väven och fikade innan vi gick på bio. Det var Sverigepremiär på Folkets Bio på en film som heter Mademoiselle Paradis. Det var också premiär på filmen om Gudrun Schyman. De som gick på den fick bubbel och snittar, men vi fick bara äppeldryck i champagneglas av plast och lite smågodis. Filmen var bra. Den handlar om en blind kvinnlig pianovirtuos på 1700-talet. Den var speciell, men en film som både Ronja och jag gillar.

I dag for vi till Bondens marknad. Det var första lördagen i år och det fanns inte så mycket grönsaker än, men mycket annat. Ronja skulle laga en wok i kväll, så vi köpte lite grönsaker och även bröd och bullar från Hagabröd. Sen köpte vi lunch och gick ner i Rådhusparken och satte oss på en bänk vid fontänen.

radhusparken7

Det blåste friskt, men det var skönt att sitta där i solen och äta vår lunch. Vattnet stänkte på oss ibland och det kändes som vi var på en båt på havet. Sen promenerade vi nere på nya kajen och till Årstidernas park och den lilla oasen Lugn och ro, med gungor som man kan sitta flera i.

nyakajen

nyakajen2

Det var en fin lördag på stan och när vi kom hem kände vi oss trötta av blåsten, men glada. Sen har vi tvättat och Ronja lagade en kryddstark wok med ris och räkor.

I morgon har vi bjudit exet (morfar) på middag och det skall bli laxsoppa med det goda valnötsbrödet vi köpte i dag.

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken trevlig trevlig dagar på alla sätt. Och omväxlande. Skönt att det inte längre är så hett så att ni orkat göra trevliga saker.
    Önskar er fortsatt fina dagar tillsammans,
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.