Marja

Den långa resan.

Mycket att stå i…

IMG_20180903_193825

Mitt extra barnbarn, Samira,  fyllde 19 år i går och det firade vi med en stor portion sushi. Helgen har gått till att installera henne i studentrummet på Mariehem. I fredags for jag till tågstationen och mötte henne. Fick med både konstverket Grön eld och den fina gamla stationen på samma bild.

IMG_20180903_193933

Rummet var sparsamt möblerat, med bl.a. en sängram, så vi fick fara till Jysk och köpa en madrass. Vi var inte de enda som åkte buss med madrassrullar under armen. På lördag trängdes vi med alla andra studenter på Ikea… och köpte gardiner, mattor, sängöverkast och kuddar.

Så småningom blev det riktigt fint i rummet. Tyvärr hade de som städat glömt toaletten/duschen. Vi felanmälan det direkt och efter en stund ringde förvaltaren Heimstad och begärde en UTVÄRDERING av det vi felanmälan.  Det räckte tydligen inte att säga att TOALETTEN VAR OSTÄDAD. Det var fredag eftermiddag och gissa vem som städade? Heimstad får skämmas och jag kommer att ringa dem. Borde skicka faktura.

I går var det strålande vackert väder och vi bestämde att ta det lugnt, fira födelsedag och bara strosa på stan. Jag köpte en rosa vattenkokare på Clas Olson i present… Vi gick till biblioteket i Väven och beundrade Umeå från deras terrass, gofikade på Kulturbageriet och strosa sen längs kajkanten. Samira blev direkt förtjust i Umeå. Tempot är lugnare än i Stockholm, människorna vänligare och luften så härligt frisk. Sen är det ju så vackert också.

IMG_20180903_194353

IMG_20180903_194024

IMG_20180903_194114

IMG_20180903_190514

I dag började studierna för Samira och de hade redan fått en massa uppgifter. I morgon ska jag cykla min gamla cykel till henne…hon ska få låna den.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Judy

    Samira has a wonderful smile and a belated Happy Birthday to her! Nice to help set up her place in the dorm. Your bike will give her more independence. What is the green sculpture made of and what does it symbolize? Love the outdoor photos! Take Care! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Samira is a sweet girl… herr mother and grandmother are dead and my daughter Johanna is her contact person, so I have become her extra grandmother.
      The green piece of art is made of glass… it’s 9 meters high and the most famous piece of art in Umeå.
      Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.