Marja

Den långa resan.

Ett ovanligt bokformat.

IMG_20180905_221931

Jag läser sällan böcker på finska, men nu när jag var i Finland hittade jag böcker i ett annorlunda format på en bokoutlet. Det är små böcker, 8×12 cm, och de öppnas uppåt så att man läser dem som en läsplatta. Pappret är tunt som i psalmböcker. Man får bläddra en hel del… Det är bokförlaget Otava som gett ut den här serien som kallas MikiTM. Det fanns klassiker och utländska böcker i finsk översättning, men jag valde tre moderna finska kvinnliga författare. Ska bli intressant att läsa.

IMG_20180905_222009

IMG_20180905_222049

I morgon börjar vattengympan. Så jag längtar.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Känns böckerna lättare att läsa så där? Jag retar mig på ”vanliga” böcker som är lite tjockare, dom får man nästan böja ut sidorna på, så man ska kunna läsa det som stå i mitten, kanske inte dom där är så dumma? //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det går ju ganska fort att läsa en sida eftersom böckerna är så små, så man får bläddra en hel del. Texten är tydlig och det finns ju en sidbrytning, men den stör inte. Jag läser ju lite långsammare på finska, men jag gillar faktiskt formatet.
      Kram!

  2. Ditte

    Vilken fynd! Har bara sett barnböcker i liknande format. Spännande att se hur det fungerar att läsa dem. Det ser ut att vara ganska tätt mellan raderna…Du får återkomma när du läst dem Men formatet är ju nätt.
    Kram och trevlig torsdag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Texten är väldigt tydlig… eller trycket… på det tunna pappret, så böckerna är lätta att läsa. Jag läser ju lite långsammare på finska, så jag behöver inte bläddra så ofta. Helt ok format och så lätta att ta med.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.