Marja

Den långa resan.

Rosa bandet.

rosabandet

Snart är det oktober och den ’rosa månaden’. Årets Rosa band har skapats av modedesignern och konstnären Bea Szenfeld. Att det är gjort av papper är inte någon överraskning, eftersom det är ett material Bea gillar att arbeta med. Ni kommer väl ihåg den fantastiska pappersboleron Alice Bah Kuhnke bar på Nobelfesten?

Bandet är format som en stege och skall symbolisera hopp och framåtskridande. Jag har hört av många att de inte tycker det är vidare fint, men att de förstås ska köpa det ändå. Jag brukar ju köpa flera och ge bort… till mina flickor, och nu har jag ju tre stycken, och till exet m.fl.

Besöket hos astmasköterskan gick bra. Jag blåste kraftigare den här gången, men verkar inte ha så mycket luft i lungorna. Jag ska få byta medicin att inhalera eftersom jag blir hes av kortisonet. Den här är en spray och med en annan sorts, lite ’snällare’ kortison som inte orsakar heshet.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Jag vet inte vad jag tycker riktigt men jag gillar symboliken. Och visst köper jag detta. Flera stycken.
    Skönt att besöket hos astma sköterskan gick bra och säkert blir det bättre med svagare mängd kortison.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det här bandet är ju hårdare, både till materialet och formen… och vi är ju vana vid mjuka rosetter, men som du säger så är det ju symboliken som gäller.
      Ha en skön fredag!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.