Marja

Den långa resan.

Långsamma dagar.

mingata4

Min gata just nu. Björkarna är fortfarande ganska gröna och alla löv har inte blåst ner i stormen.

I fredags for jag till min kompis på Mariehem. Hon bjöd mig på nyplockade kantareller. Hon är en flitig svampplockare och gjorde goda toast med kantarellstuvning till förrätt och sedan en god fiskgryta till huvudrätt. Gräddglass med svarta vinbär till efterrätt. Kvällssolen lyste vackert mellan tallarna utanför hennes fönster.

kvallsljuset5

Kolla in pelargonerna på uteplatsen.

På lördag var det sista gången för Bondens marknad. Lite vemodigt kändes det som. Jag köpte lite grönsaker, som jag sen rostade i ugn. Min favoritpark var fortfarande höstvacker. Jag sparkade lite i löven på marken och tittade upp i trädens kronor för att memorera de vackra färgerna.

hostfarger20

I dag har jag gått omkring med förklädet på hela dagen. Allt går långsamt… jag är ovanligt trött och har dessutom väldigt ont i mitt dåliga knä. Sov inte så mycket i natt på grund av värken. Vanlig Alvedon hjälper inte så mycket och dessutom smorde jag in med Ipren-gel. I morgon får jag överväga att ringa till vårdcentralen. Jag.vill.ha.ett.nytt.knä.nu.

Fick skrivet ett protokoll, så nu har jag några veckor utan föreningsarbete. Det händer inte så mycket på den fronten på hösten.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Judy

  Happy October 1! Your birch tree lined street is very pretty along with the other photos. The meal at your friends place sounds delicious. Hope the knee problem is fixed soon. Knee replacements are quite common here but with long waiting lists. Wishing you a very happy, healthy and healing month! :) Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I know , the waiting list for a knee replacement is very long here , too. Besides they want to send you to another hospital up North and I don’t know if I want that. But something must be done very soon.
   Have a nice week! Hugs!

 2. Ditte

  Ja, hösten har ju kommit en bit på väg hos dig men lustigt att björkarna fortfarande är så gröna.
  Vad trevligt med ett besök hos din väninna och med så god mat. Kantareller kan jag sakna här men kanske finns de kvar när jag kommer hem. Har inte sett just kantareller i Spanien, men däremot andra svampar.
  Trist med ditt onda knä och bättre smärtlindring borde du kunna få än alvedon.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Här är de gula kantarellerna slut, men nu kan man plocka trattkantareller och dem tycker jag om. Brukar göra så god paj med dem. Få se om jag kommer mig ut i skogen… man måste ju gå i oländig mark för att hitta dem.
   Ha en bra vecka!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>