Marja

Den långa resan.

Clowner eller magiker.

kalrabbi

Har ni sett vilken vacker kålrabbi jag köpte på Bondens marknad i lördags! Ovanlig både till färgen och formen. De flesta var runda, men jag tog ju som vanligt en som inte var som de andra. En som ingen annan ville ha. Jag skalade en bit och skivade tunt och rostade i ugnen… blev nästan som chips. Jag tycker rotfrukter blir extra goda i ugnen… de är ju lite söta och den smaken kommer fram tydligt. Kålrot i tunna skivor är också väldigt gott.

Knät är lite bättre i dag, så jag ringde inte vårdcentralen. Jag drar mig för att ringa dit. Sov faktiskt ganska bra i natt på en mix av Alvedon + panodil och ipren gel utvärtes.

Behövde fara och handla och funderade ut bästa stället så jag inte behöver gå så långt eller cykla. Det blev Willy:s, då jag inte behöver byta buss, men jag var ju lite sugen att gå ett varv på Myrorna också som ligger bredvid. Handlade dra-maten full och hittade några små fina saker på Myrorna, bl.a. en minibyrå med fyra lådor som jag blev så sugen på att altra. Tänker mig lådorna guldmålade inuti och så fint papper, band och annat bling utanpå… och jag tror att det skulle bli en fin julklapp till någon. Jag har gjort om många nyckelskåp, så nu får jag göra om andra saker. Älskar att sitta och småpyssla med sådant och det blir oftast så fint och förstås ‘one of a kind’.

I bussen hem var en trött mamma med två vilda barn, kanske trötta de med. De trotsade henne hela tiden och stökade runt och till slut höll hon fast den minsta, kanske 2 år, i famnen med tvång. Barnet skrek ‘hjälp mig, hjälp mig’ med hjärtskärande röst och jag var nära att störta upp och se vad som stod på… men då hörde jag att barnet egentligen skrek ‘släpp mig, släpp mig’… och så var de framme och gick av. Huh… jag blev riktigt svettig.

Jag har ramat in en målning som kom tillbaka från sommarens utställning och nu har jag två tavlor som passar ihop. Målade med ett års mellanrum.

tavlor

Tyckte det blev riktigt fint… lite som commedia del’arte med clownen Harlekin.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Skönt att ditt knä är bättre och att du sovit. Men säkert bra att du inte cyklade.
  Kul med ett besök på Myrorna och man kan ju hitta lite av varje där. Och med din fantasi brukar du få till det så bra.
  Tavlorna passar verkligen ihop och gör sig så fint tillsammans där de hänger. Kontrasterna i färgsättningen blev så bra och motiven också.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Tavlorna står på en svart tavellist. :) Jag orkade inte gå så länge på Myrorna, men ska åka dit igen snart med lite grejer och ta mig tid, för de har verkligen mycket intressant där. :)
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

 2. Judy

  What a nice color of this unique shaped cabbage. Roasted vegetables do taste better. Mr. Google must have messed up again. What does ants mean as it wouldn’t translate? ”…..I was a little bit crazy about walking a turn on the ants also lying next to it. Lovely paintings! Have a good evening. Hugs! Judy

 3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Thank you, Judy! Oh, dear Mr. Google can be funny sometimes. Actually the translation is correct, since the name of the secondhand shop run by the Salvation Army is Myrorna = ants. But I wasnt ‘crazy about walking…’ , I just felt for walking a round in the shop. :)
  Have a nice Thursday! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>