Marja

Den långa resan.

Höstdagar

karleksviken6

Jag missade helt nattens fantastiska norrsken, som syntes över hela Umeå. Det började komma bilder på Instagram… min granne hade till och med stått på trappan och tagit en bild och #visitumea, som jag följer på instagram gick ut med ett meddelande. När jag kom ut var allt över. Attans! Hoppas det blir fler tillfällen.

I dag har vi haft en typisk, regnig höstdag. Sov väldigt dåligt på natten, men kom så småningom iväg med bussen ner på stan. En liten flicka på 9-10 år satte sig bredvid mig… hon höll på och ritade i ett block… en kvinna som svängde på en hårtofs. Hon fortsatte och ritade detaljer på kläderna… ränder och rutor och knappar och prickar, hela tiden förnöjt gnolande. Så mysigt att sitta där och tjuvkika. Så gjorde Johanna också i den åldern. Hon påtade med detaljer… bl.a. mormorskängor med knäppningar och uddar på koftor och kjolar. Jag hade kvällsundervisning i finska och då fick hon följa med ibland. Bakom min rygg ritade hon svarta tavlan full med Mary Poppins-gummor m.m. Lite distraherande för mina elever kanske…

Skulle hämta ut den nya astmasprayen i fredags, men den fanns inte på något apotek i hela stan. De beställde, så jag fick den i dag. Sen har jag sovit på eftermiddagen. Är inte riktigt i form.

I lördags tog jag en cykeltur runt sjön. Stannade till vid Kärleksviken och tog några bilder. Inga badande där nu, men några som hade gjort upp eld och satt och grillade. Det blåste ganska friskt… men det var skönt och så vackert.

karleksviken

karleksviken2

karleksviken5

karleksviken3

karleksviken4

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Fina höstbilder från dig i Umeå- Såg på tv att det varit norrsken i stora delar av landet. Jag har bara sett det en gång för länge sen men hoppas göra det igen.
  Hoppas din ”form” snart kommer tillbaka och orken men den.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det är svårt att se norrsken i stadsmiljö för det finns för mycket artificiellt ljus. Jag har flera kvällar haft sån lust att gå ner till sjön, men har inte vågat gå ensam.
   Ha en fin onsdag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>