Marja

Den långa resan.

Målade björkdungen.

hostbilder5

En riktig höstbild från gårdagens promenad från bussen. Jag ville aldrig att vägen skulle ta slut.

I dag har det också varit underbart väder. Jag hade planerat en cykeltur på den här sidan av sjön… till Kinabron och Hällan… men jag har tydligen kommit in i ett varannandagsmående, så det blev att pula lite här hemma i stället. Jag fixade till balkongen i vinterläge. För andra gången den här veckan har någon kastat för stora påsar/grejer i sopkasunen och blockerat den, så jag har min soppåse ute på balkongen nu. Några hade lämnat sina påsar utanför kasunerna och i morgon bitti kommer fåglarna säkert att sprida innehållet över hela gården. Suck…vad gör man…jag försöker verkligen hålla mig lugn och inte blanda mig i.

Gjorde kaffe i en sådan där liten presskanna för en kopp. Den höll inte tätt och det kokheta vattnet sprutade rakt in i min hand. Hela handflatan blev bränd. Höll den under rinnande kallt vatten en stund och sedan på med den där brännskadegelen jag köpte när jag la handen på den varma spisen, en kompress och en bomullsvante jag klippte av fingrarna på. Jag tror inte det blir något. Den där gelen är magisk.

Sen for jag iväg till akvarellmålningen och i dag målade vi trädstammar. Jag målade min älskade björkdunge. Är inte riktigt nöjd med själva stammarna, så kommer nog göra en ny målning med samma tekniker. Vi maskerade stammarna, målade, tog bort maskeringen och duttade färg med svamp.

bjorkdungen7

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Trist med folk som struntar i detta med soporna. Men sopor som sprids drar ju också till sig råttor.
  Illa att du brände dig men hoppas det inte blir någon större skada. men ont gör det och besvärligt är det.
  Tyckte din tavla blev väldigt fin och du fick verkligen till ljuset så fint.
  Kram och trevlig torsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det blev ingen brännskada alls… väldigt förvånad eftersom det sved så mycket, men den där gelen är faktiskt bra. Luktar lite starkt och man måste lägga på tjockt, men så värd pengarna. :)
   Ha en fin fredag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>