Marja

Den långa resan.

Orange

hostfarger22

Dagens höstbild är en vacker japansk rönn utanför Landstingshuset. Den orangea färgen är verkligen intensiv.

Livslustdagen i dag och jag for dit efter lunch. Orkade helt enkelt inte upp i morse och har bestämt att jag ska inte tvinga mig om jag inte mår bra. Passet efter lunch började med underhållning. Åke Swahn, dansbandslegend, spelade dragspel, sjöng Frank Sinatra till slingback och berättade historier. Väldigt underhållande… jag har aldrig hört någon sjunga en elvislåt accompanjerad av dragspel förut. Han har också körat bakom Roger Pontare och sjöng ‘Vindarna viskar mitt namn’ som extranummer.

Efter det blev det en föreläsning om fysisk aktivitet för äldre. Sen gick jag till sjukhuset och åt innan vattengympan. Torsdag betyder ärtsoppa och pannkakor, men det tilltalade inte min mage, så det blev en bakad potatis med skagenröra i stället.

Jag trodde ju vaktmästaren hade varit och fixat sopkasunen, men när jag skulle gå till bussen möttes jag av sopor och pizzakartonger över hela gården. Fåglarna gör ett aggressivt arbete. Vår ordförande kom ut och sa att han hade försökt ringa felanmälan, men inte kommit fram och att kasunen var överfull med soppåsar. Det har aldrig hänt förut, men han la mobilen mot springan vi fick upp och vi kunde se att så var fallet. Har vi inte fått någon tömning den här veckan?

I bussen ringde jag förvaltaren och fick veta att kabeln till felanmälan var avgrävd… jag bad honom att fixa problemet a.s.a.p. När jag kom hem i kväll var kasunen fixad och gården städad, MEN någon hade ställt fyra fulla soppåsar framför kasunen. Suck! Vem gör så? Fick ju lov att kasta ner dem så att fåglarna inte skulle börja härja igen.  Och jag som inte skulle blanda mig i, blev i allra högsta grad involverad.

Nu känns det bra efter vattengympan. I morgon ska jag fara ner på stan och uträtta några ärenden. Sen ska jag gå till biblioteket och se om de har några bra stickböcker inne. Jag har blivit så sugen på att sticka igen… mönstrade vantar tänkte jag mig. Måste ha något att göra framför TV:n så jag inte somnar. Några av er minns väl när jag stickade på den långa halsduken? De som är intresserade kan gå in på kategorin Halsduken.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  En vacker höstbild! Och det är ju höst så lika bra att passa på att njuta av de vackra färgerna innan löven faller av. Vilket elände med era sopor och minst lika illa med de som ställer soporna bredvid. Puh! Skönt att det blev ordnat till sist. Men det verkar inte som om folk bryr sig.
  Trevligt med både vattengympan och livslustdagen.
  Kram och trevlig fredag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Problemet med soporna är att vi delar kasunerna med ett grannhus med hyreslägenheter som HSB också äger och de har tydligen inte fått bra information, eller bryr sig inte. Det slarvas mycket med paketeringen av soporna och med att de försöker kasta sånt som ska sorteras. De som bor i vår förening får varje år information och påminnelser och jag tycker de sköter sig bra. :)
   Ha en trevlig helg! Såg att ni var tillbaka i Stockholm.
   Kram!

 2. Judy

  Such a pretty vibrant orange tree! I really like the accordion music as my Dad could play that instrument but mainly country music. It’s been raining here all morning and is dull and dreary. Take Care and have a wonderful weekend! :) Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The colours are so vibrant now and most birches are golden. The last stage before winter. :)
   Have a nice weekend! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>