Marja

Den långa resan.

Ont i armen efter vaccinationen.

skuggor

I dag sken solen igen. Den ligger lågt nu och kastar långa skuggor. Jag tog en bild genom bussfönstret vid hållplatsen på Ålidhem på väg till Hälsocentralen.
Vaccinationen gick bra och i sista minuten bestämde jag mig för att ta en pneumokockspruta också, alltså mot lunginflammation. Jag har inte gjort det förut och sköterskan tyckte att det i så fall ’var på tiden’. Få se om jag ångrar det i morgon, för just nu har jag så ont i vänster arm. Kan också bero på att praktikanten som skulle öva på mig ( utan att jag blev tillfrågad ) stack tokigt så att det började blöda. Sköterskan tog över och gav mig båda sprutorna, en i vardera armen. Hon stack högre upp och nu känns det som hon träffat ett muskelfäste i axeln, för jag kan inte lyfta armen utan att det smärtar.

I kväll var det akvarellmålning och vi prövade en ny teknik som en av oss lärt sig på YouTube. Vi grundade med mycket vatten och färg som fick rinna över hela arket och sen formade vi färgen med kanterna på gamla kreditkort. Jag fick till en silhuett av hus som speglade sig i vattnet. Sen sprayade jag vit akrylspray över, så det blev lite dimmigt. Men jag tycker inte det blev så bra att jag vill lägga ut det. Ska öva lite och blir kanske nöjd så småningom.
Nu har vi bara en gång kvar och då ska vi göra något till kyrkans adventsfönster. Vi brukar ju göra en granskog eller änglar … något juligt med andra ord.

Hoppas min arm är bättre i morgon, så jag kan fara på vattengympan. Hela det här inlägget har jag skrivit med en hand.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Trist med din onda arm och hoppas den blir bättre. Eftersom jag inte direkt tillhör någon riskgrupp avstår jag båda sprutorna. Har aldrig tagit en influensaspruta och har endast en gång som barn haft influensa så jag antar att jag är svårsmittad.
    Spännande med det ni gjorde på akvarellmålningen. Och kanske visar du så småningom.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Alla personer över 65 anses tillhöra riskgruppen och får därför rabatt på influensasprutan. Hade du inte dessutom problem med dina lungor i höstas? Jag har ju inte tyckt att jag behövt pneumokocksprutan tidigare, men efter pipande luftrör i våras och ev. astma, kändes det som att jag ville ta den… vilket jag nästan ångrar nu.
    I dag lägger jag ut målningen.
    Ha en fin fredag!
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.