Marja

Den långa resan.

Kurs hela eftermiddagen.

folketshus

Här har jag tillbringat eftermiddagen i dag på kurs med HSB Norr. Det var fördjupningskursen i bostadsrättsjuridik. Jag gick grundkursen för ett par år sedan. Efter alla år tror jag ju att jag kan allt, men så är det ju inte. Dagens kurs var bra, men intensiv. Vi utgick från verkliga rättsfall, allt från små tvister till olyckshändelser som lett till döden. Efter fikat fick vi leka lite, d.v.s. svara på frågor med hjälp av en app i våra telefoner, för att visa om vi hade lärt oss något. Vi tog också upp egna fall och vet ni vad… det är inte så ovanligt att folk genar här och där och skapar gångstigar. Jag fick rådet att plantera riktigt taggiga buskar i vägen… berberis tror jag de hette. Vi hade ju tänkt oss svarta vinbär, men vi kan kanske plantera varannan vinbär och varannan taggig buske.

När vi var färdiga och jag kom ut, var det förstås mörkt. Jag minns vår första vinter i Haparanda. När jag gick till skolan på morgonen var det mörkt, och när jag skulle gå hem efter jobbet vid halv fyra, var det lika mörkt. Det var så tungt och jag trodde att jag inte skulle klara vintern. Nu är jag van.

Bussplattformen på Vasaplan såg fin ut i mörkret och månen är nästan full.

vasaplan4

Förkylningen har inte besvärat mig i dag, men nu mot kvällen sätter snuvan i gång…

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. grandmother

    Jag läste en gång i en trädgårdsbok att man skulle inte ha så brått med att göra gångstigar utan vänta och se hur man använde tomten. Om det blir en gångstig på ett ställe så har det ju ofta en viss betydelse, närmaste vägen till busshållplatsen eller annat. Det föreslogs att man skulle då lägga några gångplattor där (om man vill rädda gräset) och låta den stigen vara. Jag tycker att idén med vinbärsbuskar låter väldigt bra och skulle hellre sätta dem så att stigen får vara kvar. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Problemet hos oss är att folk utifrån genar över gräsmattan bakom vårt hus och bara halvmetern från uteplatserna. De ska överhuvudtaget inte gå där, utan på cykelbanan och trottoaren. Vi vill alltså hindra dem från att gå där, eftersom det är ’vår’ gräsmatta och vi har precis sått nytt gräs där för dyra pengar. Väldigt fräckt beteende.
      Kram!

  2. Ditte

    Låter som en bra påfyllningskurs. Men det blir mycket att ta in på kort tid. Roligt och intressant att få veta mer om bostadsrättsjuridik. Säkert knepigt på många sätt. Och man skulle ju vilja fråga varför folk genar över gräsmattorna. De är ju medlemmar i er bostadsrättsförening men verkar inte bry sig. (Men kanske har jag fattat fel att de bor i andra hus och ändå passerar hos er)
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      De som genar hör inte till vår förening, då skulle det ju vara lätt att påtala beteendet med anslag m.m. De här bor i närheten och har blivit vana vid att gå över ’vår’ gräsmatta för att de inte orkar gå runt huset på cykelbanan eller trottoaren. Och de går och cyklar en halvmeter utanför uteplatserna… ofta tidigt på morgonen eller sent på natten, så de är svåra att fånga. Verkligen fräckt beteende. Därför ska vi sätta buskar tvärs över vid gräsmattekanten. 🙂
      Ha en fin torsdag!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.