Marja

Den långa resan.

Snön ligger kvar.

julbling2

Lite julbling i mitt fönster.

Snön ligger kvar på marken. Jag var rädd att allt skulle ha regnat bort under natten, men i stället var det isigt och halt som bara den på sina ställen. Ingen hade sandat varken på gården eller gatan på väg till busshållplatsen, men jag hade spänt broddarna på skorna och klarade mig. På morgonen hade ett barn, såg det ut som, sprungit rakt över gräsmattan. Försöker att inte bry mig.

Jag for till Ålidhem till frissan. Fick lite skvaller från Vargvägen, där jag bodde förut. Och så bokade jag en ny tid om fem veckor. Sen gick jag till Lidl och handlade. Jag dricker pulverkaffe till vardags och Lidl har det godaste (enligt mig) och billigaste pulverkaffet… Bellarom heter det. Finns både som mörkrost och mellanrost.

Just nu är det -0,8 grader på min balkong. Jag gick ut med soporna och låset på ena sopnedkastet krånglade. Vi låser upp med våra nycklar. Det har hänt förut när det har varit sånt här väder. Jag skickade ett sms till vår ordförande och frågade om han hade någon låsolja och han skulle fixa det. Så bra, så slapp vi besvära vaktmästaren. Jag har flera vintrar tänkt att jag skulle köpa en spray till föreningen, men det har inte blivit av. Vanlig symaskinsolja skulle kanske också gå bra… eller olivolja.

I morgon är det vattengympa för sista gången innan jul. På lörag-söndag är det julmarknad på Gammliaområdet och min kompis och jag har planerat fara dit på lördag. Finska föreningen brukar sälja morotslåda, kålrotslåda, piroger, julstjärnor och ‘grisar’ (munkar med sylt i), men det gäller att vara där i tid, för det är snabb åtgång på deras varor.

Ha en lugn torsdagnatt <3

4 kommentarer

 1. Lena

  Nej, ingen sån olja till lås som fryser, då blir det värre. Låsspray till bilar. Finns på närmsta mack ????
  För trixiga lås inomhus rekommenderar jag silikonspray.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Lena! Jag har ingen bil, men låsspray har jag frågat efter. Vet att ungdomarna i huset använder det till cykellåsen när de fryser. Det var vaktmästaren som föreslog olja… :)

 2. Ditte

  Trevligt att snön ligger kvar för det blir ju betydligt ljusare då.
  Men bäst att se upp med halkan så broddarna är ju bra att ha.
  Trevligt med julmarknaden och få tag på lite finsk julmat.
  Kram och trevlig kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag har alltid broddarna på så fort det kommer snö. Vill inte ta några risker. Julmarknaden ska bli trevligt att gå på… finns mycket fint hantverk m.m. Kommer nog att köpa de finska lådorna, så slipper jag göra själv. De är hemlagade och goda. :)
   Ha en trevlig helg!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>