Marja

Den långa resan.

God fortsättning på det nya året!

godjul

God fortsättning på det nya året! Hoppas jul och nyår varit bra för er! Jag har haft två helt underbara veckor med huset fullt med ungdomar. Torsdag kväll for Johanna hem till Stockholm med nattåget och i går följde jag Ronja till tåget mot Karlstad. Kollade tåget på nätet hela dagen och fick även meddelanden att hon klarat de två bytena. Resan tog 12 timmar inklusive en timmes väntan i Stockholm. Fick ett meddelande när hon var hon var hemma och hon tackade för två fina veckor här. Totalt miljöombyte och att bli bortskämd av mormor var precis vad hon behövde. Sen kom ju mamma Johanna också och så fick hon vara med bästa kompisen som studerar här i Umeå.

kompisar

kompisar2

Så fina flickor och jag är så glad att få vara extramormor till Samira, som inte har någon egen familj. De kunde ju vara systrar.

Vi har haft så trevligt. Innan Ronja steg på tåget hann vi sammanfatta vad vi gjort … firat en fin julafton med morfar (exet) och Samira, bio två gånger, Avion shopping en hel dag, nattpromenader ner till sjön, träffat moster (Johannas halvsyster) och små kusiner, nyårsafton hos morfar, spelat kort, pysslat med mamma och mormor, sovit halva dagen, varit uppe på natten, ätit god mat m.m. Jag har hängt med på det mesta… stannade hemma ett par gånger när flickorna träffade exet. Skönt att vara ensam en stund. Men jag är väldigt glad att Ronja uppskattar att vara hos mig och att hon verkligen gillar Umeå. Man får passa på så länge det varar. I vår ska jag fara till Karlstad och se hur hon har det där… och så ska jag förstås passa på att besöka Lars Lerins utställningslokal.

Nu känns det lite tomt och konstigt. Jag har varit ute en sväng och nu tvättar jag lakan och handdukar. Nästa vecka börjar vardagen. Tisdag frissan, onsdag akvarellmålning och torsdag vattengympa. Och så börjar oxveckorna och längtan till våren och sommaren. Jag tycker att man redan kan märka att dagarna blir 4 minuter längre för varje dygn.

Ha en fin trettondagsafton <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    God fortsättning! Och så fina dagar ni haft tillsammans. Kan förstå att det känns tomt nu i huset när alla rest. Men minnena har du kvar. Trevligt med ett besök i Karlstad till våren och det är en verkligt fin stad på många sätt. Och ett besök hos Lars Lerin kommer du helt klart att uppskatta.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det känns tomt, men också skönt att rå sig själv igen. Längtar till senare i vår när jag kan fara till Karlstad. 🙂
      Ha en fin vecka!
      Kram!

  2. Judy

    Beautiful pictures! The girls sure could be sisters. Really good to welcome Samira into your family. Please show some of Lars Lerin’s artwork if you can take pictures when you go to Karlstad. The treasured memories are great and the year has just begun. I guess it’s back to routine as normal life is resumed. Have a wonderful week. 🙂 Take Care! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! For sure I will take a lot of pictures of Lars Lerin’s paintings when I go to Karlstad. I’m so looking forward to it. 🙂
      Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.