Marja

Den långa resan.

Trettondagspromenad vid sjön.

trettondagen4

Avslutade helgerna med en stilla promenad nere vid och på sjön. Försökte komma iväg så jag hann fånga det sista dagsljuset.

trettondagen

trettondagen2

Det var så skönt… 2-3 minusgrader och vindstilla. Många var ute på sjön och åkte skidor, promenerade, joggade och en till och med cyklade över. Det har bildats gångstigar över till andra sidan. Skall gå över en dag och se hur skogen ser ut nu på andra sidan, där jag brukar cykla på sommaren.

Det börjar skymma väldigt fort, redan vid tvåtiden, och himlen skiftar färg hela tiden. Många nyanser av pastellfärger blir det.

trettondagen3

För övrigt har jag haft en tät mailkorrespondens med Finland. En av mina gamla klasskamrater hade plötsligt gått bort och det föranledde information och reaktioner både i grupp och enskilt. Vi gick i samma klass i 9 år och har ju träffats ett par gånger de senaste åren. Nu är tre av oss borta. Lite ironiskt att en sådan här tråkig händelse förde med sig en spontan kontakt mellan oss. Några skulle fara på begravningen i slutet på månaden. Jag kan inte ens tänka på att fara, eftersom färjan över till Vasa skall servas på varvet i Riga och har tre veckors uppehåll i tidtabellen just nu.

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Judy

    Lovely lake pictures! Condolences on the passing of your longtime friend and classmate. Nice that you had contact and met quite often. Thanks again for sharing photos, especially the lake ones. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Always sad when someone you know passes away. So happy you like my pics from the lake. 🙂
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.