Marja

Den långa resan.

Pyssel och kortspel.

kalender

Flickorna pysslade ganska mycket. I synnerhet Johanna, som tog varje möjlighet att sitta och scrappa. Dels njöt hon av att ha den tiden att få sitta i lugn och ro och dels älskar hon att rota i allt material i mitt pysselskåp. Jag har så mycket material och hon får plocka ihop papper m.m. och ta med sig hem. Eftersom jag inte har någon inspiration just nu, bad jag henne att göra ett försättsblad till min väggalmanacka som jag har hängande på dörren till ett köksskåp. Jag drar ut lösa blad för varje månad på nätet och brukar själv göra ett fint blad att titta på. Förr har jag haft en sentense på latin, men i år skippade jag den. Men se så fint hon gjorde. Fåglar och en luftballong och massa med fina detaljer. Hon har en fantastiskt fin stil när hon scrappar.

kalender2

Hade ni välskrivning i skolan? Nu för tiden kan många elever inte skriva för hand, bara på datorn. Däremot har ’lettering’ eller ’brush lettering’ blivit populärt, d.v.s. att man lär sig skriva snirkligt med tuschpensel. En sorts modern kalligrafi. Jag hade några övningsböcker hemma och Ronja blev intresserad att träna på sin handstil.

IMG_20181230_223839_705

I bakgrunden syns hennes ’bullet journal’ som hon önskade sig i julklapp. En kalender som man skapar själv… Den satt hon och pulade med en hel del. Hon tittade på filmer på YouTube som visade hur man skulle göra.

Vi spelade kort också … med en rolig kortlek som innehöll berömda kvinnor. Den hade Johanna köpt på Science Fiction Bokhandeln i Gamla Stan i Stockholm.

spelkort

Kvinnorna var: Frida Kahlo, Rosa Parks, Sally Ride, Malala Yousafzai, Gloria Steinem, Hillary Clinton, Ella Fitzgerald, Indira Gandhi, Marie Curie, Amelia Earhart, Queen Elizabeth 2, Billie Jean King, Cleopatra och Jokern Lucille Ball. Vi spelade mycket ’Finns i sjön’ och då var det roligare att be om ett namn i stället för kortets färg och nummer.

Jag är inte så förtjust i att spela kort eller sällskapsspel, för det var ju förbjudet i min barndom hos de religiösa tanterna. Det var syndigt. Lägga pussel fick man däremot göra. Därför gillar jag mera att lösa korsord eller spela Mahjong på datorn. I tonåren spelade jag schack med min äldre bror.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så fint Johanna har scrappat ditt försättsblad. Ett rent konstverk! Nu kan du glädjas åt detta fina varje dag. Förstår att det blev ett lyckat besök med ”flickorna” hos dig. Och att både pyssla, spela spel och ”bara vara” är det också fint att göra tillsammans.
    Kram och trevlig kväll.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag är så glad att Johanna ville scrappa min kalender, för annars hade det inte blivit av på länge för mig. Extra roligt att titta på något annan har gjort också. 🙂
      Ha en fin onsdag!
      Kram!

  2. Judy

    Johanna is very creative like her mother. Beautiful calendar cover! Ronja too is quite the artist. In school my writing was not good and even now Gary has better penmanship. Calligraphy has always interested me as the letters are a form of art themselves.I also play Mahjong and do jigsaw puzzles on the internet. 🙂 Have a wonderful week. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Yes, Johanna is very creative and makes beautiful work. I like her style. She also painted a beautiful dear in hazy mist. So sad I didn’t take a photo of the painting. Ronja doesn’t like scrapping or painting, she draws and writes.
      Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.