Marja

Den långa resan.

Allt är förlåtet och kramens dag.

kram

Kram på er! Det var kramens dag i dag. Vänster arm under och höger arm över. Huvudet till vänster. Då blir det perfekt. Om man inte vill slå armarna om varandra huller om buller, vill säga.

Vi har haft några kalla dagar. -20 grader på morgonen och solen har varit framme korta stunder och kastat väldigt långa skuggor. Jag står en stund vid fönstret när jag vaknat och njuter av det fina. Blåsten har skapat fina mönster på snön och inte förrän i dag har någon sprungit över gräsmattan. Egentligen för mycket snö, men har man bråttom så har man.

langaskuggor4

langaskuggor3

Inomhusvärmen har blivit lite bättre. Jag har lagt upp de långa gardinerna på fönsterbrädena, dels för att helt frigöra termostaten, men också för att lite förhindra draget från hörnfönstret. I kväll hade vi styrelsemöte hemma hos mig, men ingen av ungdomarna har lidit av den låga innetemperaturen. Jag hade tänt massor med värmeljus för att vi inte skulle frysa och det är klart, med flera personer blir det varmare. Och trevligare.

Fick en angenäm överraskning när jag var och handlade. Stora Coop Tomtebo hade tagit in Cashewnötsdryck! De hade soyamjölk, havremjölk, mandelmjölk och kokosmjölk, men inte cashewmjölk, så jag bad dem ta in den, och nu när de hade fyllt på hyllorna fanns den. Och det var ordning och reda bland laxen… så allt är förlåtet!

cashewdryck

I lördags var jag hos min kompis och vi tittade på vårens kulturprogram i Raiden. Jag lyckades köpa biljetter åt oss till årets Littfest på min mobil och hon fick träna sig på att swisha pengar till mig. Tanterna börjar bli riktigt duktiga på det tekniska, ha haa. Littfesten är i mars och jag ser verkligen fram emot att gå på den. Vi köpte biljetter till både fredag och lördag.
Sen lagade hon lammfärsbiffar med fetaost och blomkålsris och vi fick sällskap till middagen. Så trevligt och uppiggande.

Efter vattengympan i torsdags var vi ju ute och åt middag tillsammans med vår ledare. Vi var på Marias restaurang på Mariehem (rekommenderas!) och jag beställde stekt röding med västerbottensostsås. Har ätit den förut ett par gånger och den är bara så god. Det var trevligt att umgås ’med kläderna på’ och lära känna de andra lite bättre. Jag vet ju inte ens vad alla heter. Jag satt med dem jag brukar stå bredvid i bassängen, dem man småpratar med och blir lite nyfiken på.

Den här veckan är det akvarellmålning och det ser jag fram emot. I morgon ska jag hoppa på bussen ner på stan, till apoteket m.m.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Full fart hos dig också och med många trevligheter både framför och bakom dig. Och visst piggar dessa upp.
    Skönt att inomhusvärmen blivit lite bättre för frysa ska du ju inte behöva göra.
    Önskar dig en fortsatt fin vecka.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det är trevligt när det händer saker… men jag brukar säga att en sak om dagen räcker för mig. Annars blir det för mycket. 🙂
      En fortsatt fin vecka till dig med!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.