Marja

Den långa resan.

En sån där mellandag.

rokfranvarmeverket

Vilken konstig dag det blev i dag. Jag ’försov’ mig… eller råkade somna om när jag egentligen skulle stiga upp, och då blir ju dagen lite som den vill. Det var vintergrått ute och alldeles stilla och tyst. Ingen rörde sig där ute och röken från värmeverket veckade sig och seglade i slowmotion över himlen. Jag stod länge vid balkongdörren och tittade på röken och tänkte att jag hade kanske blivit döv… så tyst var det. Jag ville inte röra mig eller säga något i rädslan att bryta den magiska tystnaden, men till slut var jag tvungen att harkla mig och då förstod jag att det inte var något fel på min hörsel.

När jag tittade ner på golvet bakom gardinen framför balkongdörren, såg jag de fina tulpanerna jag köpt på Lidl. De hade stått där över natten. Vackra polkagrisrandiga, svenska tulpaner.

tulpaner8

Så småningom for jag ner på stan och gick där och släpade benen efter mig. Uträttade mina ärenden och for hem. Var och handlade på Coop och de hade butternutpumpa för 15 kr kilot. Jag har ätit färdig butternutsoppa, men aldrig lagat någon själv, så jag blev lite nyfiken när tjejen framför mig vid vågen vägde in en och frågade vad hon skulle göra med den. Hon sa att hon brukade göra soppa, eller bara woka, eller skära i tärningar och frysa in. Jag köpte en liten jag med, så nu ska jag googla på recept.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt med en mellandag. De behövs. Vad gäller butternutpumpa har jag gjort soppa på den och det blev riktigt bra. Hoppas du hittar något bra recept.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det finns hur många recept som helst på nätet på butternutsoppa. Ska testa i helgen och kanske bjuda min kompis.
      Ha en fin torsdag! Såg att du var på kryssningsfest, så du är kanske trött. 🙂
      Kram!

  2. Judy

    Happy Wednesday Marja! 🙂 Beautiful colored Swedish tulips. They brighten the days and make you wish for an early spring. Hope you find a good recipe for the soup. Have a wonderful evening. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! There are plenty of recipies for butternut soup on the net. I’ll try one in the weekend. I love tulips and buy fresh ones every week now during the season.
      Have a nice weekend! Hugs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.